16 BULLETS ΓΙΑ ΤΟΝ ELON MUSK

 

1.Γεννήθηκε 28 Ιουνίου του 1971 στη Νότια Αφρική.

2.Πέρασε την παιδική του ηλικία μέσα σε βιβλία και υπολογιστές. Μέχρι την εφηβεία του ήταν ένα εσωστρεφές παιδί.

3.Άρχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια, αλλά μόλις έγινε 17 ετών μετακόμισε στον Καναδά. Φοίτησε στο Queen’s University και δύο χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια και πήρε δύο πτυχία. Ένα στα Οικονομικά και ένα στη Φυσική.

4.Το 1995 αποφάσισε να ξεκινήσει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ωστόσο μετά από δύο ημέρες τα παράτησε για να ξεκινήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

5.Το επιχειρηματικό του ξεκίνημα έγινε με την ίδρυση της Global Link Information Network με συνιδρυτές τον αδερφό του Kimbal Musk και τον Greg Kouri. Η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες στις τοπικές επιχειρήσεις για παρουσία στο internet κάτι εξαιρετικά πρωτότυπο για το 1995. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν να παρέχουν βοήθεια σε εφημερίδες για το σχεδιασμό online οδηγών πόλεων. Το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε Zip2 και το 1999 η Compaq Computer αγόρασε την εταιρεία τους για 300 εκατομμύρια δολάρια.

6.Ο Elon Musk με τα χρήματα που εισέπραξε από την εξαγορά ίδρυσε το 1999 την X.com, μια online τράπεζα. Την αμέσως επόμενη χρονιά, το Μάρτιο του 2000, η νέα εταιρεία του ενοποιήθηκε με την Confinity η οποία είχε μόλις λανσάρει το PayPal και η νέα εταιρεία ονομάστηκε PayPal. Το αποτέλεσμα ήταν μόλις δύο χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2002, το eBay να προχωρήσει στην εξαγορά της νέας εταιρείας καταβάλλοντας αντίτιμο 1,5 δις δολαρίων σε μετρητά και μετοχές του eBay.

7. Με τα χρήματα που κέρδισε από την πώληση του PayPal  ο Elon Musk αποφάσισε να ρισκάρει ολόκληρη την προσωπική του περιουσία ιδρύοντας την SpaceX.

8.Το 2004 έγινε συνιδρυτής στη Tesla Motors και το 2006 συνιδρυτής της SolarCity. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνο το μήνα δεν είχε να πληρώσει ούτε το ενοίκιο.

9.Το 2016 ίδρυσε την Neuralink, μια εταιρεία νευροτεχνολογίας, η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη εμφυτεύσιμων διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής. Λίγο αργότερα ίδρυσε και την The Boring Company με στόχο την κατασκευή υπόγειων σηράγγων σε πόλεις. Μέσα από αυτές τις σήραγγες που ονομάζει Loops θα μεταφέρονται αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα και μέσα από τις Hyperloops θα μεταφέρονται vactrains.

10.Στα τέλη του 2020 η Tesla κατάφερε να γίνει η κυρίαρχος εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον πλανήτη, ενώ με την επιτυχία της παρέσυρε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύσει σοβαρά στην ηλεκτροκίνηση. H SpaceX κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών επιστημόνων για οικονομικότερες αποστολές στο διάσημα με επαναχρησιμοποιημένους πυραύλους. Κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να δώσει και πάλι τη δυνατότητα στη NASA να εκτοξεύει αποστολές, επανδρωμένες ή μη, στο διάστημα και στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ η κάψουλα Crew Dragon μετά και την επιτυχή αποστολή και επιστροφή από το διάστημα δύο αστροναυτών ανοίγει νέους ορίζοντες για περισσότερες αποστολές.

11.Είναι γνωστό ότι τρέχει πρόγραμμα με στόχο την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη. Αυτό θα είναι ένα επίτευγμα που εφόσον στεφθεί με επιτυχία θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τις διαστημικές αποστολές στο μέλλον και θα μας δώσει τη δυνατότητα εποίκισης ενός άλλου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.

12.Το μεγάλο όνειρο του Elon Musk, είναι με τη SpaceX να καταφέρουμε ως ανθρωπότητα να πατήσουμε για πρώτη φορά το πόδι μας στον πλανήτη Άρη.

13.Έχει παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές, τις δύο από αυτές με την ίδια γυναίκα. Έχει γίνει πατέρας 7 φορές. Το πρώτο του παιδί το έχασε 10 εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

14.Στο τελευταίο παιδί του έδωσε το όνομα  X Æ A-Xii. Δεν ξέρουμε πως προφέρεται ακριβώς, ωστόσο γράφεται έτσι X Æ A-Xii.

15.Πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας. Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα, ανάρτησε ένα tweet το οποίο έγραφε το εξής: είναι προφανές πως οι πυραμίδες της Αιγύπτου αποτελούν κατασκεύασμα εξωγήινων. Λίγο αργότερα η πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Rania Al-Mashat του απάντησε καλώντας τον να επισκεφθεί στην Αίγυπτο και να διαπιστώσει ότι οι πυραμίδες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.

16.Το 2018 ο Elon Musk συμμετείχε σε μια διαδικτυακή εκπομπή ως καλεσμένος του Joe Rogan. Ο κ. Rogan του προσέφερε να καπνίσει ζωντανά ένα τσιγάρο μαριχουάνας και ο Elon Musk αφού πρώτα ρώτησε αν είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια όπου και βρίσκονταν, κάπνισε ζωντανά το τσιγάρο μαριχουάνας.  Την επομένη οι μετοχές της Tesla έχασαν το 9% της αξίας τους.

Start typing and press Enter to search