ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΟ BLENDS ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ ALL DAY BAR RESTAURANT ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Γράφει η Σοφία Τσίπα

Το Blends αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μαγαζιά της Γλυφάδας. Ένας χώρος με αρχιτεκτονική που συνδυάζει την urban αισθητική με natural στοιχεία και σύγχρονο design. Ένας καλοστημένος εντυπωσιακός χώρος στο σύγχρονο γαστρονομικό κέντρο της γλυφάδας.

Ένα all day bar restaurant στο οποίο μπορείς να βρεθείς εκεί είτε νωρίς το πρωί για να πιείς τον καφέ σου ή για ένα λαχταριστό brunch, να πραγματοποιήσεις το lunch break σου εάν εργάζεσαι στα νότια, να πάρεις το δείπνο, το γλυκό ή το ποτό σου ως αργά το βράδυ. Εμείς αποφασίσαμε να δειπνήσουμε στο Blends και χάρη στην ατμόσφαιρά του και το καλό φαγητό περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ.

Η κουζίνα του Blends αποτελεί πάντρεμα της ελληνικής κουζίνας με διεθνείς επιρροές και μενού που ανανεώνεται συχνά και ακολουθεί την εποχικότητα.

 

 

Αν διαβάσετε το menu θα διαπιστώστε πως έχει αρκετό ενδιαφέρον γιατί περιλαμβάνει αρκετά ελληνικά πιάτα, ζυμαρικά πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, πιάτα ημέρας ανάλογα με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες και τις εμπνεύσεις του ανήσυχου σεφ Κώστα Λώλα και βέβαια κατόπιν συνεννοήσεως πιάτα family style όπως αστακός ή για παράδειγμα ένα μεγάλο μπούτι από αρνί με ζου αρνιού, μελωμένο με πατάτες φούρνου. Επίσης μπορείτε να βρείτε σπέσιαλ κοπές κρέατος όπως Josper, Chateubriand ή  Kobe αλλά και premium τυριά τα οποία θα μπορούσαν να συνοδεύσουν ένα εκλεκτό ουίσκι. Και βέβαια μια κατηγορία από μόνη της είναι η πίτσα και τα τάπας όπου κάποιος μπορεί να συνοδεύσει το ποτό του. Αναφορικά με τα ποτά, το Blends διαθέτει μια καλή λίστα κρασιών και γαστρονομικά κοκτέιλς  με τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου.

Και κάπου εδώ ξεκινά το γαστρονομικό μας ταξίδι. Ο εξαίρετος και άρτια καταρτισμένος διευθυντής του εστιατορίου Εμίλ Κουντσιέ μας βοήθησε να επιλέξουμε τα σωστά πιάτα έτσι ώστε να ψυχαγωγήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ουρανίσκο μας.

Ξεκινήσαμε με μια μπουράτα. Βουβαλίσια μπουράτα, πολύχρωμες τομάτες και βελανίδια, λάδι βασιλικού. Νόστιμη, ισορροπημένη, απέριττη. Αποδεικνύει περίτρανα πώς η γεύση αναδεικνύεται μέσα από την απλότητα όταν βέβαια γνωρίζεις τον τρόπο για να το κάνεις…

 

Έπειτα ήρθαν τα Αυγά Καγιανά. Κιμάς μοσχαρίσιος, σφολιάτα, αφρός φέτας

Πρόκειται για μια παραλλαγή του κλασικού μαμαδίστικου καγιανά. Στα αυγά και την ντομάτα όμως προστέθηκε  και ο μοσχαρίσιος κιμάς. Και αντί για ψωμί, σφολιάτα! Μια πολύ έξυπνη παραλλαγή που παίζει με το ύψος και τις υφές, εκμοντερνίζοντας ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο και δίνοντάς του μια άλλη διάσταση. Διαφορετικές υφές, υπόξινη γεύση που ισορροπεί πολύ ωραία η σφολιάτα και δροσίζει μια ανάλαφρη μους φέτας. Ένα πιάτο απρόβλεπτο που αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς!

 

 

Ακολούθησε ο Μουσακάς. Καραβιδοουρές, μελιτζάνα, μπεσαμέλ πατάτας, πιπεριές Φλωρίνης. Ένας vegetarian μουσακάς στο πνεύμα της εποχής, που τη θέση του κρέατος πήραν οι καραβιδοουρές. Ένα περιποιημένο πιάτο με ψιλοκομμένες μελιτζάνες και τις πιπεριές Φλωρίνης να δίνουν μια γλύκα στην όλη σύνθεση.  Η μπεσαμέλ με πατάτα και κατσικίσιο τυρί  πλούσια και σωστή στο αλάτι της.

 

 

Έχοντας ακούσει για το εξαιρετικό κρέας του Blends σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε το ταρτάρ του. Ταρτάρ Black Angus μαρινάδα, αυγό, σαλάτα, φρυγανισμένο ψωμί. Ένα κλασικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε αν είστε λάτρεις της ωμοφαγίας διότι στο Blends έχουν εμμονή με το καλό ποιοτικό κρέας επομένως είναι η κλασική συνταγή σε ένα πιάτο άχαστο. Εμείς ύστερα από την προτροπή του Εμίλ βάλαμε το ταρταρ σε φρυγανισμένο ψωμί και ήταν υπέροχο. Δροσερό και ανάλαφρο.

 

Και ύστερα από μια τόσο καλή αρχή, φτάσαμε στα κυρίως πιάτα.

Ουρά μόσχου με σκιουφιχτά ζυμαρικά καμένα με μυζήθρα και σάλτσα ζού. Δηλαδή τη σάλτσα που προκύπτει από τους χυμούς που βγάζει το κρέας όταν μαγειρεύεται. Ένα πιάτο με αρκετή επεξεργασία μέχρι να φτάσει στο τραπέζι σας. Ένα πιάτο σκέτο ποίημα. Το κρέας να λιώνει στο στόμα και τα ζυμαρικά να κρατάνε ακριβώς όπως πρέπει. Η αλμυρή μυζήθρα από πάνω απογειώνει το γεμάτο αρώματα και φινέτσα πιάτο.

 

 

Μάγουλα Iberico, πουρές πατάτας με τρούφα, sobrasada λουκάνικο, ντεμιγκλας. Ένα πιάτο με επιρροές από την Ισπανία. Κρέας υπέροχο μαλακό, σιγομαγειρεμένο 14 ολόκληρες ώρες με μια άκρως ντελικάτη ντεμικλάς, σως από τα κόκκαλα του ζώου.  Ο πουρές πατάτας  με υπέροχη υφή και τρούφα από την Χαλκιδική και sobrasada λουκάνικο, μια ωραία πινελιά που δίνει ένταση στην όλη σύνθεση. Ένα ισορροπημένο χειμωνιάτικο πιάτο με αρώματα.

 

 

Και κάπου εδώ έφτασε η πιο γλυκιά στιγμή του δείπνου. Η ώρα του γλυκού που ή θα οδηγήσει στην κορύφωση τη βραδιά ή θα σε αφήσει κάπως μετέωρο. Κι εδώ σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί το γλυκό είναι από τα πιο δυνατά σημεία του Blends μιας και δίνει μεγάλη έμφαση στη ζαχαροπλαστική και ορθώς κάνει. Όλα τα γλυκά φτιάχνονται στο Blends από τον λάτρη της γλυκιάς γεύσης Κώστα Λώλα.

Εμείς ακούγοντας τις προτάσεις του Εμίλ Κουντσιέ επιλέξαμε την μπάρα σοκολάτας. Κρεμέ σοκολάτας 72%, πραλίνα, αλμυρή καραμέλα, παγωτό εσπρέσσο. Και το Μιλφέιγ. Φύλλα καραμελιζέ, κρέμα λεμόνι, κρέμα φυστίκι, παγωτό φυστίκι Aιγίνης.

Η μπάρα σοκολάτας εντυπωσιακή. Πλούσια γεύση, υπέροχος συνδυασμός με τα κομμάτια φουντουκιού και την αλμυρή καραμέλα να ταιριάζει απόλυτα εξισορροπώντας την γλυκιά γεύση και το παγωτό εσπρέσσο να απογειώνει το πιάτο.

 

 

Το μιλφέιγ υποδομημένο και δροσερό. Τα φύλλα τραγανά και η κρέμα λεμόνι να δένει μοναδικά με το φιστίκι δημιουργώντας ένα γλυκό αποκάλυψη που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η αδυναμία του σεφ Κώστα Λώλα στα γλυκά δεν μπορεί να κρυφτεί όπως και το ταλέντο του.

 

 

Στο Blends δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις καλά και να μην βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει είτε στο γλυκό είτε στο αλμυρό γιατί οι επιλογές είναι πολλές. Νομίζω πως δικαίως διατηρεί τη φήμη του βασιλιά των all day restaurants των νοτίων προαστίων.

Ραντεβού στο περίφημο Κυριακάτικο brunch μπουφέ του Blends με κρύα και ζεστά πιάτα και πολλές εκδοχές αυγών το οποίο ανυπομονώ να δοκιμάσω για να ολοκληρώσω την πολύ καλή μέχρι τώρα εικόνα μου!

 

Start typing and press Enter to search