ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΟ OMNIVORE – ΕΝΑ FUSION MULTIETHNIC ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γράφει η Σοφία Τσίπα

Το Omnivore mouth habits βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Πρόκειται για all day bar restaurant που φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτήριο της Αθήνας, μνημείο του 19ου αιώνα. Στο χώρο αυτό, πριν από αρκετά χρόνια στεγαζόταν το κατάστημα υφασμάτων Συμεωνίδης κι αν προσέξετε θα δείτε πως η ταμπέλα υπάρχει ακόμη στην είσοδο του κτηρίου. Το Omnivore λοιπόν, που σημαίνει παμφάγο, είναι ένας χώρος για όσους διατηρούν υψηλές απαιτήσεις γαστρονομικά και αισθητικά. Συνδυάζει κλασική κομψότητα και minimal αισθητική και αποτελεί ένα γαστρονομικό διαμαντάκι στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί μπορείς να γευθείς απολαυστικά πιάτα όλες τις ώρες της ημέρας. Breakfast, brunch, lunch και dinner καθώς και ιδιαίτερα finger food, cocktail αλλά και περισσότερες από 70 ετικέτες από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

 

Το Omnivore έχει καταφέρει να δημιουργήσει Fusion Multiethnic γαστρονομική προσέγγιση μέσα από τις εμπνευσμένες δημιουργίες του εξαίρετου σεφ Βασίλη Καφαλούκου.

Εμείς επιλέξαμε να επισκεφθούμε το εστιατόριο βράδυ. Δοκιμάσαμε επιλογές που σερβίρονται στο dinner και είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά  τον σεφ Βασίλη Καφαλούκο, o οποίος έδωσε για εμάς τον καλύτερο εαυτό του.

Η εμπειρία μας στο Omnivore ξεκίνησε με ένα cocktail  από τον bartender Πάνο Σταθόπουλο δια χειρός Κωνσταντίνου Κώτσου. Ο υπεύθυνος του εστιατορίου Γιώργος Ανδρέου μας πρότεινε το Illusion με βοτανικό τζιν αρωματισμένο με πράσινο τσάι μάτσα, δροσερό χυμό  λάιμ, πουρέ από αχλάδι, ζουμερό πεπόνι και αρώματα από γιασεμί. Ένα cocktail  δροσερό, έντονα φρουτώδες, αρωματικό, μεθυστικό. Ο Πάνος Σταθόπουλος κατάφερε να μας ταξιδέψει με έναν εξωτικό, συναρπαστικό τρόπο και να μας φτιάξει τη διάθεση μέσα από το cocktail του με το καλησπέρα.

 

 

Το δεύτερο cocktail που δοκιμάσαμε ήταν το Caribbean dream, με ρούμι από τις θάλασσες του κόσμου, εσπεριδοειδή, κανέλα, γλυκό αμύγδαλο, σπιρτόζικο τζίντζερ, ρέβα, τροπικά φρούτα και αρωματικά bitters. Εξωτικό και αυτό με έντονη κανέλα που μαζί με τον ανανά και τα πολλά αρώματα απογειώνει τη γεύση.

 

Θα σας πρότεινα να επιλέξετε οπωσδήποτε ένα από τα cocktail του Omnivore είναι ξεχωριστά και πολύ γευστικά.

Αμέσως μετά έφτασε στο τραπέζι μας ένα πρώτο πιάτο για καλωσόρισμα. Αυτό δεν ήταν άλλο από αλμυρό κέικ με διάφορα μυρωδικά και φέτα, συνοδευόμενο από μους μελιτζάνας. Σπιρτόζικο κέικ σε έναν άψογο συνδυασμό με την απαλή και με σωστή οξύτητα μούς μελιτζάνας κατάφεραν να δημιουργήσουν μια υπέροχη μπουκιά.

 

 

Η σαλάτα που επιλέξαμε ήταν εκείνη με τον φρέσκο τόνο. Και μπορώ με σιγουριά να πω πως ήταν καλύτερη των προσδοκιών μας. Ανάμεικτα φύλλα σαλάτας, αγγούρι, ραπανάκια, αγκινάρα μαρινάτη kasutera omelet και κρέμα γιαουρτιού. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων. Όξινο και γλυκό σε πλήρη αρμονία. Ένα πιάτο ανάλαφρο και ντελικάτο. Ο φρέσκος μαρινάτος τόνος ήταν πεντανόστιμος και η kasutera omelet, η γλυκόξινη ουσιαστικά εκδοχή μιας ομελέτας με μαρέγκα και καβούρι απογείωσε την όλη σύνθεση.

 

 

Αμέσως μετά ήρθε το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας με κρίταμο από τη Σύρο, άνηθο και εικονικό χαβιάρι με πέρλες από ταπιόκα, λεμόνι και κόκκινο λάχανο.  Ένα πιάτο ελληνικότατο, άκρως ποιητικό, γεμάτο ένταση. Ένα κάψιμο έρωτα στον ουρανίσκο. Η καπνιστή τσιπούρα ήταν σκέτη μαγεία. Δροσερό πιάτο με έντονη οξύτητα, που κατάφερε να δώσει την αύρα του καλοκαιριού μέσα στο καταχείμωνο.

 

 

Σειρά είχε η Μπουγιαμπέσα. Με γιουβαρλάκια σφυρίδας, λαχανικά ατμού, αφρό λεμόνι, chilli oil και λάδι βασιλικού.  Ένα πιάτο απαλό και ανάλαφρο με σοφιστικέ διάθεση. Όσο δοκιμάζαμε τα αρώματα και οι γεύσεις εξελίσσονταν δημιουργώντας εκρήξεις και γευστική κορύφωση.

 

 

Ένα mini cocktail λεμόνι, μάνγκο, μαστίχα χίου και πιπέρι ήρθε για να αλλάξουμε γεύση και να περιπλανηθούμε σε νέα μονοπάτια…

 

 

Dumplings πάπιας. Ζωμός μανιταριών, σόγια, κρέμα porcini, πίκλα μανιταριών. Η πάπια μαλακιά και κριτσανιστή ταυτόχρονα. Πρόκειται για εξαιρετικό πάντρεμα της ελληνικής με την ασιατική κουζίνα.

 

Ακολούθησαν τα άγρια μανιτάρια, με μανιτάρια εποχής χρυσές και μαύρες τρομπέτες, βασιλομανίταρα, βούτυρο σκόρδου, μυρωδικά φρέσκα, κέτσαπ μανιταριών, φεντεγίν μαύρου σκόρδου. Ένα χειμωνιάτικο πιάτο, μυστηριώδες. Εμπνευσμένο, με το φεντεγίν μαύρου σκόρδου να εκτοξεύει τη σύνθεση σε άλλο επίπεδο.

 

 

Τελευταίο αλμυρό πιάτο για εμάς οι ταλιατέλες. Ταλιατέλες με μοσχαράκι ραγού, σιγομαγειρεμένο  για ώρες, με σελινόριζα, ντομάτα, φρέσκες τρούφες και μαϊντανός. Η διαδικασία παρασκευής έχει και αυτή τη δική της ιεροτελεστία. Το σκεύος κλείνεται ερμητικά με ζυμάρι σε όλη τη διάρκεια μαγειρέματος. Οι ταλιατέλες χειροποίητες, σωστά βρασμένες, εξαιρετικά χυλωμένες, δεμένες με στακοβούτυρο,  με το μοσχαράκι να λιώνει στο στόμα και να αναδεικνύονται όλα τα αρώματα από το κρέας. Ένα αρρενωπό πιάτο χειμωνιάτικο και αυτό.

 

Μετά από ένα πλούσιο δείπνο ήρθε η ώρα για τα γλυκά.

Το ένα ήταν αποδομημένο carrot cake . Μους γιαούρτι, gel ανθόμελο, γλυκό καρότο, σορμπέ καρότο. Δροσερό, ελαφρύ με διαφορετικές υφές οι οποίες δένουν αρμονικά. Τραγανό όσο πρέπει, δροσερό όσο πρέπει, μαλακό όσο πρέπει, ανάλαφρο.  Σαν μια βόλτα σε ένα εξοχικό μονοπάτι που σε κάθε μπουκιά σε κάνει να ανακαλύπτεις κι ένα ακόμη μυστικό από έναν περιπετειώδη γλυκό κόσμο.

 

Το άλλο full σοκολατένιο. Ferrero rocher. Σοκολάτα γάλακτος, giandujia, κρέμα κάστανο, φουντούκι. Πλούσιο, γλυκό, γεμάτο, συμπαγές.

 

Το Omnivore κατάφερε να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε επίπεδο. Ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, άρτιο σέρβις, χαμογελαστά πρόσωπα από ανθρώπους πως φαίνεται πως γνωρίζουν καλά και αγαπούν τη δουλειά τους, μοναδικά cocktail και κουζίνα που θα σας κάνει να επιστρέψετε ξανά και ξανά.

Extra tip

Παρατηρείστε τον ιδιαίτερης αισθητικής ζωγραφικό διάκοσμο στην οροφή. Πρόκειται για ένα κόσμημα του κτηρίου που αξίζει την προσοχή σας.

 

Start typing and press Enter to search