ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πριν λίγους μήνες ο Philippe Starck ανέλαβε τη δημιουργία ενός νέου συμβόλου για τη veniSIA, μια εταιρεία με έδρα τη Βενετία που προκρίνει και βοηθά στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και τεχνολογικών λύσεων, ικανών να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και διάφορες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Το 2021 είναι μια χρονιά σταθμός για τη Βενετία καθώς συμπίπτει με την επέτειο των 1600 ετών της πόλης και έτσι ο Philippe Starck αποφάσισε να στρέψει την προσοχή όλων στη λιμνοθάλασσα και τις ιστορικές γόνδολες.

Το έργο του με τίτλο “Dream of Winter gondola for Venice”, είναι μια τρισδιάστατη απεικόνιση μιας γόνδολας που περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να χρησιμοποιείται εύκολα και κατά τους χειμερινούς μήνες. Το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει μέρος της συλλογής του Πανεπιστημίου Ca ‘Foscari, όπου χιλιάδες φοιτητές θα μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά αλλά και να το μελετήσουν.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο δημιουργός: Τρέφω μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για τη γόνδολα, ένα από τα πιο πολύπλοκα σκάφη στον κόσμο με τον εντελώς ασύμμετρο σχεδιασμό του,το οποίο ωστόσο έντεχνα εξισορροπεί το βάρος του. Είναι μαγεία, καθαρή μαγεία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι μεγάλη τιμή για μένα να φανταστώ μια ονειρεμένη γόνδολα και, κυρίως, μια χειμερινή γόνδολα με ένα μικρό δωμάτιο στο κέντρο”.

πηγή:mancode

Start typing and press Enter to search