O Jean Charles Metayer μας υποδεχεται στον πιο φιλοξενο κηπο της Αθηνας

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος chef μετά από μία 20-ετή πορεία σε κορυφαίες κουζίνες της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας αλλά και της Ελλάδας και έχοντας υπάρξει ο προσωπικός chef του Πρίγκιπα Αλβέρτου και του Mohammed Bin Salman μας καλωσορίζει πλέον στο γαστρονομικό του σπίτι Le Pavillon στην οδό Περικλέους 30, στο Χαλάνδρι. Σε μία ειδυλλιακή, λευκή μονοκατοικία του 1940 την οποία αγκαλιάζει μία υπέροχη πράσινη αυλή με πυκνή βλάστηση όπου διαχέεται ατμοσφαιρικός φωτισμός, λουλουδένια αρώματα πάνω από τις αφαιρετικές, φτιαγμένες στο χέρι μαρμάρινες ροτόντες του εστιατορίου.  Εκεί σήμερα ο Jean Charles Metayer και η ομάδα του σερβίρουν καθημερινά τα πιο φίνα αλλά συνάμα προσιτά μενου γευσιγνωσίας της πόλης.

Στόχος είναι ο καλεσμένος να βιώσει ένα εξαιρετικό, state of the art, γαστρονομικό ταξίδι ξεκινώντας από την Γαλλία και καταλήγοντας στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα, την οποία επέλεξε ο Metayer ως δεύτερη του πατρίδα.

Οπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει:

“Συνδυάζοντας τις 2 πατρίδες της ζωής μου, την Γαλλία και την Ελλάδα μα και τις 2 δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό Ωκεανό και την Μεσόγειο, δημιουργώ εδώ, στο Le Pavillon με γνομωνα κυρίως την καρδιά μου, το μυαλό μου, την προσωπική μου τεχνογνωσία και της ομάδας μου, όσα πολύτιμα μου δίδαξαν οι τόποι και οι εμπειρίες από τις περιπλανήσεις μου.

Το δικό μου γαστρονομικό σπίτι  – Le Pavillon  – στο οποίο είστε πάντα καλεσμένοι, συνοψίζει την φιλοσοφία μου παντρεύοντας αρμονικά την εξαιρετικής ποιότητας Μεσογειακή και κυρίως ελληνική πρώτη ύλη με γαλλικές τεχνικές υψηλής γαστρονομίας… με φόντο πάντα μία ελληνική ατμόσφαιρα, ένα κατεξοχήν ελληνικό τοπίο.”

O καλεσμένος μπορεί να επιλέξει από 2 μενού γευσιγνωσίας:

Tο πρώτο αποτελείται από 9 στάδια και κοστίζει 75 € το άτομο με highlights το μπαρμπούνι με παστουρμά με μους από καπνιστό χέλι  και σάλτσα δεντρολίβανου, το συγκεκριμένο είναι ένα από τα signature dishes του Metayer όπως και ο ψητός αστακός με άρωμα καφέ, γεμιστό κανελόνι σερβιρισμένος με φυστικοβούτυρο και βινεγκρετ ιβίσκου.

Το δεύτερο μενού γευσιγνωσίας το οποίο και δοκιμάσαμε αποτελείται από 12 στάδια κοστίζει 110€ ανα άτομο και κάθε πιάτο είναι ένα αληθινό κομψοτέχνημα. Από τις καραβίδες Χαλκίδας πάνω σε καρπάτσιο χταποδιού, το ψητό καλκάνι με μαύρη τρούφα, λαγόχορτο και κρέμα μαϊντανού, την ψητή καραμελωμένη πάπια με μαυροδάφνη και κόκκους κακάου αλλά και τα πλούσια σοκολατένια pre desserts και γλυκίσματα τα οποία κλείνουν αρμονικά αυτό το Voyage extraordinaire.

Κάθε μενού προσφέρει στον καλεσμένο την επιλογή ενός premium wine pairing με επιπλέον χρέωση ή απλά ο καλεσμένος μπορεί να επιλέξει από την εκτενή λίστα κρασιών του εστιατορίου.

Piece de Resistence: Ένα από τα signature dishes του Metayer μέρος του voyage extraordinaire θα είναι ο πρωταγωνιστής σύντομα στους ημιτελικούς του Masterchef.

Voyages Extraordinaires με φόντο το απόλυτο Ελληνικό καλοκαίρι:

4 μοναδικοί Ελληνικοί προορισμοί, 4 ξεχωριστά state of the art γαστρονομικά ταξίδια σε Ζάκυνθο, Μυκονο, Σαντορίνη και Αθήνα.

To “ταξίδι” έχει αφετηρία την Αθήνα και το Le Pavillon, ο Jean Charles και η ομάδα του σας ταξιδεύουν στο πιο exclusive private Villa resort της Ζακύνθου – Το Porto Zante Villas – αλλά και στις κυκλάδες στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της καλντέρας με θέα τον Σκάρο του Ημεροβιγλίου στο Mavro Restaurant Kivotos Santorini και σύντομα και στην Μύκονο.

Πάρε και εσύ μία γεύση απο το ταξίδι στην επίσημη σελίδα IG του
Le Pavillon.

Επισκέψου καθημερινά – εκτός απο Δευτέρα –  το όμορφο νεοκλασσικό της Αθήνας:

19.00 – 01.00,  Περικλέους 31,  Χαλάνδρι,  210 6815774 www.lepavillon.gr

Start typing and press Enter to search