Οι Κυριακες στο MAVRO RESTAURANT ειναι μια ωδη στη γαστρονομια

Το εμβληματικό εστιατόριο MAVRO του 5* Kivotos Santorini και ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχονται την Κυριακή 23 Ιουνίου, τους διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ Rubén Arnanz , με ένα αστέρι Michelin, και Miles Alexander Watson για να δημιουργήσουν ένα 6-Hands degustation menu εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη και διεθνές γαστρονομικό άρωμα.

 

 

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ: Η ΓΕΥΣΗ

Μην χάσετε την  ευκαιρία να απολαύσετε ένα μαγευτικό γευστικό ταξίδι 6 σταδίων με κάθε πιάτο να αποτελεί έναν φόρο τιμής στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Σαντορίνης. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο σεφ, Rubén Arnanz, μόλις 29 ετών απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin στο εστιατόριο Villena κι έγινε ένας από τους νεότερους σεφ με αυτή τη διάκριση. Ενώ ο σεφ, Miles Alexander Watson, είναι ένας Νεοζηλανδός που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, μετρώντας περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της γαστρονομίας.

Το πολυτελές boutique hotel Kivotos Santorini συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γαστρονομική σκηνή του νησιού με τα γαστρονομικά βράδια “MAVRO x CHEFS DINNER”. Με την καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Κατριβέση, το MAVRO φιλοξενεί διακεκριμένους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας πρωτότυπα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ηφαιστειακή μαγεία της Σαντορίνης.

Τα γαστρονομικά βράδια ξεκίνησαν με επιτυχία στις 18 Μαΐου με τον διάσημο σεφ με δύο αστέρια Michelin, Alex Dilling από το Hotel Café Royal του Λονδίνου. Τώρα, το MAVRO ετοιμάζεται να υποδεχτεί το επόμενο μεγάλο γαστρονομικό γεγονός: το “6-Hands Dinner” την Κυριακή 23 Ιουνίου.

*Απαραίτητη η προπληρωμή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων

O σεφ, Rubén Arnanz

Γεννημένος στη Σεγκόβια, μόλις 29 ετών απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin στο εστιατόριο Villena κι έγινε ένας από τους νεότερους σεφ με αυτή τη διάκριση. Με πολυετή εμπειρία σε διάφορες χώρες και μέσα από ποικίλες πολιτισμικές εμπειρίες, ο Arnanz έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια στον κόσμο, ηγούμενος της γαστρονομικής τάσης που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Castilla/Ισπανία. Από το 2016, ο σεφ είναι σύμβουλος στην ομάδα έρευνας & ανάπτυξης στη Huercasa, δημιουργώντας νέα προϊόντα για τις μεγάλες αγορές που φτάνουν στα ισπανικά νοικοκυριά. Επιπλέον, διευθύνει το δικό του γαστρονομικό τμήμα Συμβουλευτικής, συνεργαζόμενος με ιδιοκτήτες που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την προσφορά τους σε όλο τον κόσμο.

O σεφ, Miles Alexander Watson

Ένας Νεοζηλανδός σεφ που βρίσκεται στο Βερολίνο κι εργάζεται παγκοσμίως με πελάτες που υποστηρίζουν την καινοτομία. Μετράει πλέον περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της γαστρονομίας, ενώ παράλληλα έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα σχεδιασμού τροφίμων κι ανάπτυξης προϊόντων. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος απέκτησε πολύτιμη εμπειρία συμβουλεύοντας νεοφυείς επιχειρήσεις και ηγέτες της γαστρονομικής βιομηχανίας. Τα κύρια πεδία του είναι οι γεύσεις, η μείωση της ζάχαρης και οι plant-based εναλλακτικές. Αναζητά και αναπτύσσει διαρκώς νέες γαστρονομικές τάσεις σε συνδυασμό με την οργάνωση και τη συμμετοχή του σε μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις, για παράδειγμα, στο Σικάγο, το Χονγκ Κονγκ, τη Μόσχα και το Σαν Φρανσίσκο και πολλά ακόμα.

Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης

Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007 άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura και από το 2023 διατελεί executive chef στο Mavro Restaurant, του 5* Kivotos Santorini.

******

Mavro Restaurant

Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00

Dress code: Island chic

E / reservations@mavrosantorini.com

T / +30 22860 28490

W / https://www.mavrosantorini.com

Start typing and press Enter to search