ΟΚΤΩ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Γ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Πλειοδότης στο διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με την προσφορά του να υπερβαίνει την προσφορά της Pyletech συμφερόντων Θεόφιλου Πριόβολου. Σήμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής προσέφερε 37 εκατ. ευρώ για το κομμάτι της ΕΤΑΔ και προσφορά ύψους 25 εκατ. ευρώ στο διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή για τα ναυπηγεία.

Παραθέτουμε μερικές από τις συμβουλές-βιώματα που έχει δώσει ο εφοπλιστής.

Γιώργος Προκοπίου: Τα 8 αποφθέγματα 

1. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας. Όλα είναι φτιαγμένα για ανθρώπους και τίποτα από υπεράνθρωπους. Διότι δεν υπάρχουν υπεράνθρωποι.

2. Ό,τι βλέπουμε γύρω μας, και γενικά πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, έχει φτιαχτεί από ανθρώπους σαν και εσάς με όνειρα και επιμονή.

3. Να μαθαίνετε με τα λάθη των άλλων αλλά αν αυτό είναι πολύ δύσκολο τουλάχιστον να μαθαίνετε από τα δικά σας και να μην τα επαναλαμβάνετε.

4. Όπου υπάρχει ένα «θέλω», υπάρχει και ένας δρόμος.

5. Ο χώρος σας δεν είναι η γειτονιά σας ή η ιδιαίτερη πατρίδα σας ή η χώρα μας. Ο χώρος σας είναι όλη η οικουμένη και οι ευκαιρίες, οι συμπτώσεις και η τύχη σας βρίσκεται πάνω σε όλη τη γη.

6. Οι γρήγορες και οι αρπαχτές δεν κρατάνε πολύ. Η τιμιότης και η μακροχρόνια αφοσίωση σε αυτό που κάνετε θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και εδώ θα σας πω και μια φράση που είπε ένας παγκόσμιος πρωταθλητής του γκολφ όταν του είπαν πόσο τυχερός είναι που με μια βολή έριξε την μπάλα του από το αρχικό σημείο στο τελικό: «Όσο πιο σκληρά προπονούμαι, τόσο πιο τυχερός γίνομαι».

7. Να χαίρεστε με την επιτυχία του άλλου. Να βλέπετε πως μπορείτε να αντιγράψετε τα καλά του στοιχεία. Όσο περισσότεροι επιτυχημένοι υπάρχουν γύρω μας, τόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ζωή μας και τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γίνουμε και εμείς ένας από αυτούς. Κάποιος που δημιουργεί μιζέρια, μόνο μιζέρια μπορεί να μοιράσει.

8. Να σας πω και μια άλλη σκέψη που έχω κάνει σχετικά με τον καταμερισμό του πλούτου που φέρνουν για παράδειγμα οι μεγάλες εταιρείες IT και οι δισεκατομμυριούχοι μέτοχοι τους. Ναι, πράγματι έχουν μεγάλο πλούτο στα χέρια τους, αλλά αυτοί τον δημιούργησαν. Και αν δεν υπήρχαν αυτοί δε θα μπορούσαν οι οικονομίες να μεγαλώνουν και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτή την ανάπτυξη να μεγαλώνει επίσης.

 

Start typing and press Enter to search