Ο Napoleon Bonaparte είπε κάποτε, «Το κρασί είναι εμπνευσμένο και συνεισφέρει κατά πολύ στη χαρά της ζωής». Δυστυχώς, ο μικρόσωμος Γάλλος αυτοκράτορας και στρατηγός δεν κατάφερε να απολαύσει αυτό το κόκκινο κρασί που μόλις πουλήθηκε, έναντι ενός καθόλου ευκαταφρόνητου τιμήματος σε δημοπρασία.

Το  Grand Constance 1821, πωλήθηκε για 30.000 $ στο Cape Fine & Rare Wine Auction (CFRWA). Θεωρείται πως είναι ένα από τα 12 υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

Το 200 ετών κρασί είχε κρατηθεί για τον Βοναπάρτη και είχε προγραμματιστεί να φτάσει στο νησί της Αγίας Ελένης στα τέλη του 1821. Ο Ναπολέοντας ο οποίος είχε εξοριστεί εκεί, πέθανε πριν φτάσει το κρασί και δεν πρόλαβε ποτέ να το γευτεί. Σύμφωνα με το CFRWA το τελευταίο αίτημα του αυτοκράτορα ήταν ένα ποτήρι του αγαπημένου του Vin de Constance.

Το γλυκό κρασί της Νότιας Αφρικής είναι ένα μείγμα κόκκινων Muscadel και Pontac. Έρχεται στην αγορά ακριβώς δύο αιώνες μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών για τον τρύγο από τους αμπελώνες του Groot Constantia κοντά στο Κέιπ Τάουν. Παρά την ηλικία του, το κρασί παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση.