Τζεφ Μπεζος για την αγορα του Twitter: Η κυβερνηση της Κινας επωφεληθηκε απο την εξαγορα;

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος, όντας ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ‘Ελον Μασκ, δεν άφησε ασχολίαστη την αγορά του Twitter από τον ιδρυτή της SpaceX.

Μέσα από αναρτήσεις του στο Twitter, ο Μπέζος αναρωτήθηκε, λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η πλατφόρμα αλλάζει χέρια:

«Η κινεζική κυβέρνηση επωφελήθηκε από την εξαγορά;», καθώς οι μπαταριές των Tesla κατασκευάζονται στην Κίνα, όπως και πάρα πολλά εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία του Μασκ.

 

Το Twitter έχει απαγορευθεί στην Κίνα, όμως υπάρχουν ανησυχίες πως η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στην πλατφόρμα, για να εμποδίσει χρήστες από το εξωτερικό να επικρίνουν τα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι να περιπλακούν τα πράγματα στην Κίνα για την Tesla, παρά να έχουμε λογοκρισία στο Twitter», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος στο Twitter. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στον χειρισμό αυτού του είδους της πολυπλοκότητας», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Amazon.

Μετά από τις αναρτήσεις του Μπέζος και άλλων γύρω από το ζήτημα, θέση πήρε ακόμη και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι το Πεκίνο θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Tesla ως μοχλό ελέγχου του Twitter.

mononews. gr

Start typing and press Enter to search