MAVRO restaurant ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Μια «έκρηξη» γεύσης με θέα το ηφαιστειακό τοπίο που φέρει για ακόμη μία χρονιά την υπογραφή του διεθνώς καταξιωμένου σεφ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ
Το επιβλητικό Mavro Restaurant, που βρίσκεται στο 5* Kivotos Santorini, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του στο καλύτερο σημείο στο Ημεροβίγλι, μπροστά στο ηφαίστειο, με την ωραιότερη θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης, σας υποδέχεται για δεύτερη χρονιά δημιουργώντας έναν γαστρονομικό παράδεισο βασισμένο στα τοπικά υλικά και τις διεθνείς πρακτικές, που όλοι έχουμε αγαπήσει. MAVRO x CHEFS DINNERΑυτό το καλοκαίρι, ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο «ξεδιπλώνεται» για το Mavro Restaurant Με αρχή τον καλεσμένο Alex Dilling, με δύο αστέρια Michelin, στις 18 Μαΐου, το MAVRO και ο Δημήτρης Κατριβέσης θα συστήνουν αυτό το καλοκαίρι την κουζίνα επιδραστικών chefs της παγκόσμιας γαστρονομίας με έμπνευση από τον γαστρονομικό πλούτο της Σαντορίνης. Δημήτρης Κατριβέσης x Alex Dilling ✽✽Μία αποκλειστική 4-Hands Mavro Dinning Εμπειρία για ένα βράδυ μόνοΣάββατο 18 Μαΐου Ο κορυφαίος Βρετανός chef Alex Dilling με τα 2 αστέρια Michelin στο χαρτοφυλάκιό του καταφθάνει στο Mavro Restaurant και συνυπογράφει με τον σεφ Δημήτρη Κατριβέση μία εμπειρία –«σουβενίρ» για όλους τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Ένα απολαυστικό ταξίδι έξι στάσεων με γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο που «παντρεύονται» με την ουσία της Σαντορίνης, τα τοπικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο ηφαιστειακό έδαφός της και τις φρέσκιες πρώτες ύλες που προέρχονται από την ακτογραμμή του νησιού και τους ντόπιους ψαράδες. Ένα γαστρονομικό μενού που θα συνοδεύσετε με εκλεκτές ετικέτες διεθνών και τοπικών οινοποιείων, σε ένα ονειρικό σκηνικό, στο μπαλκόνι του Mavro Restaurant που «πλέει» πάνω από τον υπέροχο βράχο του Σκάρου.
Γίνετε μέρος αυτής της αξέχαστης γαστρονομικής εμπειρίας, απολαμβάνοντας ένα μενού γευσιγνωσίας από έξι εκλεκτά πιάτα που συμπληρώνονται από πολλές γευστικές συμπληρωματικές προτάσεις-έκπληξη από τους δύο σεφ. Το μενού στοιχίζει €200/το άτομο*.
*Απαραίτητη η προπληρωμή λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων
MAVRO RESTAURANT
Best Degustation Menu στη Νότια Ευρώπη για το 2023
“Ελάτε σε έναν κόσμο όπου το φαγητό είναι μια μορφή τέχνης και κάθε γεύμα είναι μια γιορτή ζωής” Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης συνδυάζει άψογα τη ζωντανή ψυχή της Σαντορίνης με τις ποικίλες ταπισερί της παγκόσμιας κουζίνας. Τα μενού γευσιγνωσίας του Mavro Restaurant δεν είναι απλά γεύματα, είναι προσκλήσεις για να απολαύσουν οι επισκέπτες τις ομορφότερες στιγμές, να αφεθούν στον πλούτο της παράδοσης και να θρέψουν το πνεύμα τους με μεσογειακή έμπνευση και απαράμιλλη ποιότητα – ένα νέο επίπεδο γαστρονομικής πολυτέλειας, όπου κάθε μπουκιά είναι απόδειξη της ομορφιάς της ζωής. Για ακόμη μία χρονιά το Mavro Restaurant παρουσιάζει τρία Μενού Γευσιγνωσίας – που αφηγούνται τη δική τους ιστορία, εμπνευσμένη από τα διάφορα στάδια της σελήνης. The Full Moon Experience | Degustation Menu (8 stages) | 190€ The Half Moon Experience | Degustation Menu (6 stages) | 155€ The Dark Side of the Moon Experience | Vegan Degustation Menu (6 stages) | 165€
Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007 άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura και από το 2023 διατελεί executive chef στο Mavro Restaurant, του 5* Kivotos Santorini.
Ο σεφ, Alex Dilling
Ο γεννημένος στο Λονδίνο Alex Dilling ανακάλυψε τον θαυμασμό του για το φαγητό από νεαρή ηλικία. Ανακαλύπτοντας διάφορες τεχνικές και προϊόντα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, ο Alex ανέπτυξε έναν εκλεπτυσμένο και «παθιασμένο ουρανίσκο» με ιδιαίτερη αγάπη στην ευρωπαϊκή κουζίνα. Το γαστρονομικό του ταξίδι ξεκίνησε κάτω από την κληρονομιά του Alain Ducasse στο Adour στη Νέα Υόρκη. Με την καθοδήγηση των αξιότιμων Didier Elena και Tony Esnault, ο Alex και η ομάδα του κέρδισαν δύο αστέρια Michelin στις αρχές του 2012. Προχωρώντας στο διαμάντι των εστιατορίων, το Caviar Russe, ο Alex ανέπτυξε μία ιδιαίτερη αγάπη για το χαβιάρι, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο διάσημα συστατικά στη μαγειρική του. Αφού επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Alex εντάχθηκε στην Helene Darroze, όπου ηγήθηκε της μαγειρικής ομάδας ως Executive Corporate Chef, βοηθώντας στη συντήρηση των ελίτ δύο αστέρων Michelin μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού. Ο Alex συνέχισε να εμπνέει και να εξυψώνει τη γαστρονομική σκηνή στο Λονδίνο και στην κουζίνα του The Greenhouse, προσελκύοντας ένα διεθνές πλήθος, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει και να δοκιμάσει τα θαύματα των μενού του.
Mavro Restaurant
Έναρξη λειτουργίας: 1η Μαΐου
Δευτέρα – Κυριακή 18:00-23:00
Dress code: Island chic
E / reservations@mavrosantorini.com
T / +30 22860 28490
W / https://www.mavrosantorini.com
IG / https://www.instagram.com/mavro.santorini