ΑΝΔΡΟΣ: ΔΥΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΙΑΤΑ

Γράφει η Σοφία Τσίπα

Η επιλογή του φαγητού όπως και να το κάνουμε είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού μας και μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και να αναβαθμίσει τις διακοπές μας  ή το αντίθετο. Εμείς θα σας προτείνουμε δύο εστιατόρια στην Άνδρο, που εγγυημένα θα φατε καλά και θα περάσετε υπέροχα.

Ξεκινάμε με Dolly’s Bar Restaurant. Πρόκειται για τo εστιατόριο του αριστοκρατικού και νοσταλγικού πέντε αστέρων Boutique Hotel Micra Anglia που βρίσκεται στη χώρα και αποτελεί ένα από τα καλύτερα του νησιού.

Ο χώρος ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός με θέα τη φωτισμένη πισίνα του ξενοδοχείου.

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με το καλωσόρισμα του εστιατορίου που περιλαμβάνει ντοματίνια κονφί, ελιά, κρίταμο, τυρί αρμεξιά σε μορφή κρέμας και φρέσκο χειροποίητο ψωμάκι.

Η Αρμεξιά, για όσους δεν γνωρίζετε, είναι τοπικό τυράκι και αποτελεί την απλούστερη μορφή τυροκόμησης και τη βάση για την παραγωγή αρκετών άλλων τυριών του νησιού. Η ονομασία δηλώνει το γάλα από το άρμεγμα. Το τυρί αυτό είναι μαλακό, κρεμώδες, υπόξινο και πολύ νόστιμο.

 

 

Εδώ η καλή πρώτη ύλη μιλάει από μόνη της και προσδίδει την ταυτότητα. Τα υλικά αγνά, τοπικά γευστικά από μικρούς παραγωγούς και βέβαια όλα τα λαχανικά από το μποστάνι του εστιατορίου στις Στενιές.

Στη συνέχεια ήρθε η σαλάτα. Σαλάτα με καβούρι, ντόπια πράσινα φύλλα, τοματίνια και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Στιβαρή, γευστική, ισορροπημένη, απλή αλλά όχι απλοϊκή.

 

 

Για πρώτο πιάτο εκτός από τη σαλάτα, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τυρί «καλαθάκι» Άνδρου σε φύλλο κρούστας με μαρμελάδα γλυκιάς πιπεριάς. Το καλαθάκι είναι αγελαδινό τοπικό τυρί. Είναι βολάκι, που αντί να στεγνώσει σε τουλουπάνι, στεγνώνει σε καλαθάκια, παίρνοντας και το αντίστοιχο σχήμα. Έχει ιδιαίτερη γεύση και είναι ιδανικό για σαγανάκι. Το συγκεκριμένο ανεβάζει το επίπεδο της γεύσης γιατί δένει εξαιρετικά με τη μαρμελάδα πιπεριάς.

 

 

Το κυρίως που διάλεξα εγώ ήταν αγιορείτικο φιλέτο λαβράκι λεμονάτο. Πρόκειται για μοναστηριακή συνταγή που είχε δοκιμάσει στο παρελθόν ο σεφ του εστιατορίου Μάνος Μπεμπές και κατάφερε να την “πειράξει”, να την εκμοντερνίσει, να την απογειώσει και να την παρουσιάσει ως δική του πρόταση. Αυτό το πιάτο κατ’ εμέ είναι ένα από τα κορυφαία του εστιατορίου. Μαλακό λαβράκι, νόστιμο με υπέροχη λευκή σως. Απολαυστικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Θα πήγαινα ξανά στο Dolly’s Bar Restaurant μόνο και μόνο για να φάω ξανά αυτό το λαβράκι… δηλώνω τώρα που γράφω αυτό το άρθρο και φέρνω την ανάμνηση της γεύσης του στο στόμα μου.

 

 

Η συντροφιά μου επέλεξε το Black Angus ταλιάτα με ταμπουλέ και πιπεράτη demi-glace το οποίο φυσικά και δοκίμασα! Νόστιμο μαλακό κρέας, δροσερό ταμπουλέ και γευστικότατη πιπεράτη demi-glace.

 

 

Ολοκληρώσαμε το δείπνο μας με ένα ξεχωριστό γλυκό:

Μιλφέιγ βανίλιας με φύλλο κρούστας και γλυκό του κουταλιού φράουλα. Χειροποίητο, γευστικό, εμπνευσμένο.

 

 

Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στο σέρβις του εστιατορίου. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το menu και μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Επαγγελματίες που ξέρουν να φερθούν και με τη στάση και τον τρόπο τους αναβαθμίζουν το επάγγελμά τους.

 

Ένα ακόμη εστιατόριο που δοκιμάσαμε στην Άνδρο και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι η Ενδοχώρα. Θα το συναντήσετε στο δεξί σας χέρι όπως κατεβαίνετε το γραφικό πλακόστρωτο πεζόδρομο της χώρας. Ωραίο περιβάλλον, νόστιμα πιάτα, καλές τιμές είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την Ενδοχώρα.

 

 

Μεσογειακή κουζίνα, με σύγχρονες πινελιές και έμνευση από τα τοπικά προιόντα και την καλή πρώτη ύλη.

Ξεκινήσαμε το γεύμα μας με τη σαλάτα Ερούκα. Ρόκα, ντόπιο τυρί κεφαλάκι και ντόπια λούζα αέρος, ντοματάκι κονφί, ελαιόλαδο και οξύμελο. Αρωματική σαλάτα με ψημένα ντοματίνια και γεμάτη γεύση αποτέλεσε την καλύτερη έναρξη και μας έδωσε το μήνυμα ότι η συνέχεια θα ήταν εξίσου καλή, όπως πράγματι ήταν.

 

 

Στη συνέχεα ήρθε το λαβράκι σεβίτσε με δροσερή σος αγγουριού. Ένα ολοκαίνουριο πιάτο του εστιατορίου που προσπαθεί να ακολουθήσει την τάση της εποχής.

 

 

Ακολούθησαν τα μύδια. Μύδια αχνισμένα με κρασί, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, φινόκιο, μαραθόσπορο και λάιμ. Εξαιρετική επιλογή. Σωστά ψημένα με πεντανόστιμη σως, απλά υπέροχα.

 

 

Το επόμενο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν ριζότο αρωματισμένο με ζαφορά, γαρίδες, κολοκύθι, μπίσκ, άνηθο, λάιμ, βούτυρο και παρμεζάνα. Ωραία χυλωμένο, με σωστές εντάσεις άκρως γευστικό. Ένα απίθανο πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αν βρεθείτε στο νησί. Ένα από τα καλύτερα ριζότι με γαρίδες που έχω δοκιμάσει ποτέ.

 

 

Και στο τέλος ήρθε το ψαράκι. Φιλέτο φαγκρί. Φρεσκότατο, νοστιμότατο σωστά ψημένο.

 

Η Ενδοχώρα μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Τόσο στη γεύση, όσο στην ποιότητα και τις τιμές. Είναι από τα εστιατόρια που θα επισκεπτόμασταν ξανά γι αυτό σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

48 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!

Start typing and press Enter to search