ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Μπορεί η αυτοκίνηση να περικλείει τεχνολογία σε κάθε της μορφή, όμως μέχρι σήμερα, στον τομέα των ακτοπλοϊκών μεταφορών οχημάτων, τα πράγματα παραμένουν απαρχαιωμένα.

Η Wallenius Marine είναι μια Σουηδική εταιρεία η οποία πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πλοίου, το οποίο υπόσχεται πως θα αλλάξει τα δεδομένα χρησιμοποιόντας τη δύναμη του ανέμου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα πρόωσης το οποίο θα βασίζεται στην Αιολική ενέργεια και θα τοποθετηθεί στο Oceanbird όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο πλάνο.

Το εν λόγω σκάφος θα διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό εντυπωσιάζοντας με την εμφάνισή του και μάλιστα φαίνεται πως θα είναι το πιο ψηλό σκάφος στον κόσμο. Το μήκος του θα φτάνει τα 200 μέτρα, το πλάτος τα 40 και το ύψος των κινούμενων καταρτιών του θα φτάνει τα 105 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Με τη βοήθεια της αιολικής ενέργειας θα διασχίζει τον Ατλαντικό ωκεανό μέσα σε 12 ημέρες, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού κατά 90%.

Η χωρητικότητά του είναι τεραστίων διαστάσεων αν σκεφτεί κανείς πως θα μπορεί να έχει 7.000 οχήματα.

Εξαιρετικής σημασίας είναι επίσης η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου ανα ημέρα, η οποία φτάνει τους 4 τόνους σε αντίθεση με ένα συμβατικό φορτηγό πλοίο αντίστοιχου μεγέθους που θα έφτανε τους 40 τόνους μειώνοντας τους εκλυόμενους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα στους 12 τόνους.

Start typing and press Enter to search