Φτιαξτε το δικο σας κρασι σε συνεργασια με το Κτημα ΑΛΦΑ

Εξερευνώντας τον οινικό χάρτη της Φλώρινας Απολαύστε τη μαγευτική εμπειρία του τρύγου του Ξινόμαυρου όλο τον Σεπτέμβριο

Βυθιστείτε στον κόσμο της οινοποίησης απολαμβάνοντας μια οινική απόδραση σχεδιασμένη αποκλειστικά για όσους επιλέξουν το THE LYNX MOUNTAIN RESORT για τις αποδράσεις του Σεπτεμβρίου. Απολαύστε τη μαγευτική εμπειρία του τρύγου σε συνεργασία με το φημισμένο οινοποιείο Κτήμα ΑΛΦΑ και αδράξτε την ευκαιρία για ξενάγηση στους αμπελώνες, περιήγηση, συμμετοχή στη συγκομιδή και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ξινόμαυρου οίνου. Ζήστε την τέχνη της σύνθλιψης, της ζύμωσης και της παλαίωσης των σταφυλιών και φτιάξτε το δικό σας κρασί που θα λάβετε εμφιαλωμένο με το όνομά σας, από το Κτήμα ΑΛΦΑ.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ
THE LYNX MOUNTAIN RESORT

Προλάβετε τις δύο διανυκτερεύσεις στον πιο όμορφο προορισμό της Βορείου Ελλάδας, στην καρδιά της φύσης, στο The Lynx Mountain Resort. Το πρωί ανοίξτε τα παράθυρα, βυθιστείτε στον καθαρό αέρα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο και δυναμωτικό πρωινό, λίγο πριν ξεκινήσει το οινοποιητικό σας ταξίδι στο Κτήμα ΑΛΦΑ. Εκεί θα ζήσετε τις διαδικασίες του τρύγου, θα μαζέψετε οι ίδιοι τα σταφύλια από τους αμπελώνες και θα δημιουργήσετε με αυτά το δικό σας κρασί. Μετά τη διαδικασία της παλαίωσης, θα παραλάβετε 6 φιάλες οίνου με το όνομά σας. Οι ετικέτες θα είναι περιορισμένης παραγωγής, χειρόγραφες και θα περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία του τρύγου όπως ποικιλία, σοδειά και αλκοολικό βαθμό.

Μετά την εμπειρία σας στα αμπέλια, ολοκληρώστε την ημέρα σας στο White Mist Spa όπου θα χαλαρώσετε με θεραπείες σώματος από τη Γαλλική εταιρία Vinesime με βάση το σταφύλι.

Επιπλέον, απολαύστε ένα μενού* γευσιγνωσίας 3 πιάτων, στο Six Lakes Restaurant, υπό την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Τσανανά. Το μενού συνδυάζεται με κρασιά σε ποτήρι από το Κτήμα ΑΛΦΑ.

Ως απόδειξη της δέσμευσης του The Lynx Mountain Resort για άψογη φιλοξενία, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μια αναβάθμιση δωματίου βάσει διαθεσιμότητας, προσθέτοντας μια επιπλέον πινελιά πολυτέλειας στη διαμονή τους.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Η Φλώρινα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους οινοτουριστικούς προορισμούς. Αμύνταιο, Αετός, Φιλώτας έχουν κλέψει την καρδιά των οινόφιλων σε Ελλάδα και διεθνώς, και αποτελούν τμήμα της διαδρομής του Δρόμου του Κρασιού της Βορείου Ελλάδας. Στην περιοχή του Αμυνταίου λειτουργεί το οινοποιείο Κτήμα ΑΛΦΑ που προσφέρει τη δυνατότητα να γευτεί κανείς μοναδικές ποικιλίες κρασιού και να μυηθεί στον κόσμο της οινοποίησης.

Σε υψόμετρο 600 με 750 μέτρα, η ποικιλία Ξινόμαυρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο, τόσο για τα κόκκινα όσο και για τα ροζέ κρασιά που δίνει.

ΚΤΗΜΑ AΛΦA

Το Κτήμα  ΑΛΦΑ  βρίσκεται στην βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης του Αμυνταίου, στη θέση “Αμπέλια” της Βεγόρας σε υψόμετρο 620-710 μέτρα, ενώ η έκτασή του είναι 1.800 στρέμματα. Ιδρύθηκε το 1997 από τον αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας επέλεξε τον Αμύνταιο για να δημιουργήσει το δικό του κρασί.

Το οινοποιείο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος, γεγονός που σημαίνει ότι η μεταφορά του τρυγητού είναι χρονικά η συντομότερη δυνατή. Αυτό σε συνδυασμό με την εφαρμογή ψύξης κατά την μεταφορά του και με την διεξαγωγή του στις δροσερές ώρες της ημέρας υποδεικνύει τον σεβασμό και προστασία των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασοστάφυλου.

Η κατασκευή του οινοποιείου εκμεταλλεύεται την βαρύτητα έτσι ώστε καθ’ όλη την οινοποιητική διαδικασία να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση της Α ύλης.

 

Σχετικά με το THE LYNX MOUNTAIN RESORT

Το THE LYNX MOUNTAIN RESORT είναι το μοναδικό πεντάστερο resort της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο mountain resort στην καρδιά της φύσης, με φόντο τα καταπράσινα δάση & τα βουνά μιας περιοχής που, επάξια, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδος. Τα άρτια διακοσμημένα δωμάτια και οι  σουίτες με πλήρεις παροχές και ύψιστα standards, μοναδικές γευστικές εμπειρίες στο mustvisit εστιατόριο Six lakes , που πήρε τη χαρακτηριστική ονομασία του από τις 6 λίμνες της περιοχής, αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης στο stateoftheart spa, εξωτερικό Jacuzzi, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο Technogym και, φυσικά, εντυπωσιακή θέα., συνδυάζοντας την απαράμιλλη φιλοξενία με πλήθος συναρπαστικών δραστηριοτήτων!

The Lynx Mountain Resort: Λόφος Αγίου Παντελεήμωνος, 53100 Φλώρινα

Start typing and press Enter to search