Γιορτη Πολιτισμου, Ενσωματωσης και Διαφορετικοτητας. Εμπειριες και μοναδικες στιγμες που διαρκουν για παντα, στο καρναβαλι “Cap St. George’s Hotel & Resort” !

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η ετήσια καρναβαλική εκδήλωση – θεσμός, στον ξεχωριστό προορισμό “Cap St. Georges Hotel & Resort”, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην Επαρχία Πάφου. Την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 22 ομάδες καρναβαλιστών, παρακολούθησαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες άτομα. Η κεντρική μορφή του καρναβαλιού ενσάρκωσε τη Βασίλισσα Κλεοπάτρα, μέσα από μια θεματική προσέγγιση που συνδέει ιστορικά το Ακρωτήρι Αγίου Γεωργίου και της Γερόνησου, με τη γέννηση στην περιοχή του γιου της Κλεοπάτρας και του Ιούλιου Καίσαρα, Καισαρίωνα.

Πέρα όμως από τις ιστορικές αναφορές, η γιορτή του καρναβαλιού στέλνει μηνύματα ενσωμάτωσης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, που μοιράζονται άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο που διαμένουν στην Κύπρο και επιθυμούν να γίνουν μέρος μιας παράδοσης που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Μέσα από τις δράσεις των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, στο Ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου που αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών. Και τελικά, γιορτάζοντας όλοι μαζί, να ζήσουν μια κοινή εμπειρία. Δημιουργώντας μοναδικές στιγμές που διαρκούν για πάντα.

Start typing and press Enter to search