ΝΑΥΠΛΙΟ: ΔΥΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ

Γράφει η Σοφία Τσίπα

Αποτελεί μια από τις ωραιότερες πόλεις της Πελοποννήσου και η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους για 11 ολόκληρα χρόνια. Η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, με τα πλακόστρωτα και τις βουκαμβίλιες να χύνονται όμορφα από τις αυλές των αρχοντικών της μπορούν να σε σαγηνέψουν και η ιταλικής αισθητικής διάθεσή της, με την Πλατεία Συντάγματος να πρωταγωνιστεί σε αυτό το κόνσεπτ, σε κάνουν να αισθανθείς ότι οδηγώντας μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και χωρίς να χρειαστεί να μπεις σε καράβι, έφτασες στην Ιταλία!

Σε ένα τέτοιο σκηνικό λοιπόν, η Ιταλική κουζίνα πρωταγωνιστεί, και θα την επιλέξετε για να ολοκληρώσετε το πάζλ και να ζήσετε το ταξίδι σας όπως του πρέπει.

Εμείς θα σας προτείνουμε δύο εστιατόρια τα οποία αν επιλέξετε θα περάσετε εγγυημένα καλά, και θα γευτείτε νόστιμα πιάτα.

Ξεκινάω με το La Gratella, το οποίο αγάπησα! Υπέροχο περιβάλλον, υπέροχη μουσική, υπέροχα πιάτα, υπέροχο σέρβις. Το La Gratella διαθέτει όλο το πακέτο για να ερωτευτείς ξανά το σύντροφό σου, τη ζωή, το φαγητό, την ιταλική κουζίνα, το Ναύπλιο.

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας επιλέγοντας την Prosciuttella. Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, με gorgonzola dolce, αχλάδι, καρύδια, crispy προσούτο, dressing μπαλσάμικο – μέλι. Φρέσκια, δροσερή, γευστική, εμπνευσμένη. Επιβάλλεται να τη δοκιμάσετε.

Όπως και το Carpaccio di manzo con rucola e grana. Τι σημαίνει αυτό; Carpaccio μόσχου, ρόκα, flakes παρμεζάνας, καπαρόμηλα, λεμόνι, ελαιόλαδο. Υπέροχο, στέκει και μόνο του με ένα ποτήρι κρασί.

 

 

Σειρά είχαν οι πέννες ολικής. Μην τρομάζετε, δεν είναι αυτό που νομίζετε… Αν πιστεύετε ότι είναι κάτι όχι ιδιαίτερα γευστικό, διαβάζοντας το «ολικής» έχετε πέσει έξω. Η περιγραφή του πιάτου έχει ως εξής: Penne integrali conpancetta e gorgonzola. Δηλαδή πένες ολικής άλεσης με καπνιστή πανσέτα, γκοργκονζόλα, παντίτσιο, καρύδια, κρέμα. Εξαιρετική επιλογή, με διαφορετικές υφές και μοναδικός συνδυασμός πανσέτας και καρυδιού με μια απαλή ελαφριά σάλτσα.

 

 

Ακολούθησαν τα Gnocchi alla sorrentina al forno. Φρέσκα νιόκι, μοτσαρέλα fior di latte, σάλτσα pomodori, πεκορίνο, βασιλικός.

 

 

Και το Cappellacci profumo di bosco. Καπελάτσι γεμιστά με μανιτάρια πορτσίνι, σάλτσα τρούφας. Και αυτό το πιάτο αξίζει να δοκιμάσετε! Πλούσια, έντονη γεύση, που ακόμη και τώρα που γράφω ανασύρω στη μνήμη μου… Αν αγαπάτε τα μανιτάρια, αυτό το πιάτο θα το λατρέψετε!

 

 

Εκτός από ζυμαρικά δοκιμάσαμε και την ταλιάτα, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Tagliata de manzo con rucola e grana. Μοσχαρίσια ταλιάτα, ρόκα, flaces grana, ντοματίνια. Κι αφού μέχρι τώρα όλα πήγαν περίφημα δεν θα τα χαλούσαμε εδώ! Νόστιμο κρέας, μαλακό, ωραία ψημένο, με τέλειο συνδυασμό γλυκοπατάτας και σαλάτας. Ένα ολοκληρωμένο πιάτο, υγιεινό και πολύ γευστικό ταυτόχρονα.

 

 

Για το τέλος και για να αλλάξουμε γεύση ήρθε ένας περιποιημένος κορμός σοκολάτας και μαζί με το λεμοντσέλο ήταν αυτό που χρειαζόμασταν, για να κλείσουμε τη βραδιά μας και να ολοκληρώσουμε ένα γευστικά αξέχαστο βράδυ στο Ναύπλιο.

 

 

Ειδική μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στο σέρβις διότι πραγματικά είναι άρτιοι επαγγελματίες. Γνώστες των πιάτων που προσφέρουν, ξέρουν να σε καθοδηγήσουν σωστά, είναι ευγενικοί και διακριτικοί.

Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο. Αδελφάκι του La Gratella υπάρχει και στην Αθήνα, στο Χαλάνδρι και εννοείται ανυπομονώ να επισκεφθώ, ώστε να δοκιμάσω διαφορετικά πιάτα. Ραντεβού στο La Gratella λοιπόν στο Ναύπλιο ή στο Χαλάνδρι.

 

 

Ένα ακόμη εστιατόριο που επισκεφθήκαμε κατά τη διαμονή μας στο Ναύπλιο είναι το Il Porto. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παρεϊστικο εστιατόριο με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος συνδυάζει πολλά και διαφορετικά πιάτα, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλα τα γούστα μιας ετερόκλητης παρέας. Από pizza και pasta μέχρι burger και pao bun.

 

 

Εμείς ξεκινήσαμε τη γευσιγνωσία μας με Arancino Rosso Siciliano. Αραντσίνο γεμιστό με μοσχάρι ραγκού, προσούτο cotto, μοτσαρέλα . Σπυρωτό ρύζι, γευστικό πιάτο.

 

 

Από σαλάτες επιλέξαμε την Gorgonzola e pepe. Πράσινη σαλάτα, gorgonzola dolce, αχλάδι καρύδια, crispy προσούτο, dressing μπαλσάμικο μελιού, που αποδείχθηκε μια καλή επιλογή, δροσερή και ενδιαφέρουσα.

 

 

Και βέβαια δεν μπορείς να επισκεφθείς το Il Porto χωρίς να δοκιμάσεις την περίφημη pizza του ψημένη στον ξυλόφουρνο. Από τον μεγάλο κατάλογο διαλέξαμε την Pepperoni, Μοτσαρέλα, σαλάμι πεπερόνι, σάλτσα ντομάτας και ήταν εξαιρετική. Λεπτή ζύμη, πλούσιο πεπερόνι με ένταση στη γεύση, γλυκιά σάλτσα και πικάντικο πεπερόνι, ο απόλυτος συνδυασμός. Μια από τις καλύτερες πίτσες του Ναυπλίου.

 

 

Στη συνέχεια ήρθε στο τραπέζι μας μια Alfredo con pollo. Παπαρδέλες κοτόπουλο σπανάκι, μπέικον, σκόρδο, κρέμα παρμεζάνα. Σωστά βρασμένα, φρέσκα ζυμαρικά και απαλή ισορροπημένη γεύση.

 

 

Και για το τέλος σοκολατόπιτα με παγωτό. Κολασμένο όσο δείχνει…  μας χάρισε το πιο γλυκό φινάλε και η αλήθεια είναι πως ήταν το πιάτο που εξαφανίστηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

 

Start typing and press Enter to search