Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΗ

Τα όνειρα του Έλον Μάσκ δεν περιορίζονται μόνο σε μια αποικία στον πλανήτη Άρη, αλλά «επεκτείνονται» και στη Γη όπου σχεδιάζει μια δικιά του πόλη. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θέλει να χτίσει μια «ουτοπία», το Σνέιλμπρουκ, στο Τέξας , στην οποία θα ζουν οι εργαζόμενοί των εταιρειών του.

Η πόλη θα χτιστεί περίπου 50 χιλιόμετρα από το Όστιν, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, και πλησίον της μεγάλης έκτασης όπου γίνονται οι πυραυλικές δοκιμές της Space X.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και μια άλλη εταιρεία του Μασκ, η Boring Company, που ειδικεύεται στην κατασκευή σηράγγων. Το Σνέιλμπρουκ παίρνει το όνομά του από το σαλιγκάρι Γκάρι, τη μασκότ της Boring Company.

im-739080
Η γειτονιά Snailbrook, στην κορυφή, κοντά σε ένα εργοτάξιο της Boring Co. Έγγραφα που κατατέθηκαν στο Bastrop County Commissioners Court τον Ιανουάριο, παραπάνω, δείχνουν σχέδια για 110 ακόμη σπίτια κοντά στη γη όπου βρίσκεται το Snailbrook. Πηγή: Wall Street Journal

Η σχεδιαζόμενη πόλη βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις Boring και SpaceX που βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ήδη μια ομάδα σπονδυλωτών κατοικιών, μια πισίνα, έναν υπαίθριο χώρο άθλησης και ένα γυμναστήριο, σύμφωνα με φωτογραφίες του Facebook και ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την πόλη. Πινακίδες που κρέμονται από στύλους έγραφαν «καλώς ήρθατε, snailbrook, tx, est. 2021».

Στην πράξη θα είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο καθώς οι εργαζόμενοι-ένοικοι θα πληρώνουν περίπου 800 δολάρια τον μήνα για ένα σπίτι με ένα ή δύο υπνοδωμάτια, το οποίο θα εγκαταλείπουν σε 30 ημέρες αν παραιτηθούν ή απολυθούν. Συγκριτικά, σε κοντινές πόλεις ένα αντίστοιχο τριάρι κοστίζει 2.200 δολάρια τον μήνα. Θα υπάρχουν ακόμη χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά και πρότυπο σχολείο. 

Για το Σνέιλμπρουκ έχει ήδη αγοραστεί μια έκταση περίπου 14 τ.χλμ., σύμφωνα με το κτηματολόγιο και τοπικούς αξιωματούχους που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα. Η έκταση είναι κοντά στον ποταμό Κολοράντο στον οποίο η Boring Company ζητά την άδεια να απορρίπτει χιλιάδες τόνους νερό από τις δραστηριότητές της τον χρόνο.

b941f53e-1946-47d5-9b3b-7a9758fce8dd-musktexas-travis-bastrop-properties-map-_700px
Δορυφορικές εικόνες για την κομητεία Travis από τον Ιανουάριο του 2022. Η κομητεία Bastrop είναι μια σύνθεση εικόνων από τον Ιανουάριο του 2022 και τον Νοέμβριο του 2022.

Μέσα στα σχέδια είναι να γίνει το Σνέιλμπρουκ πόλη και με τον νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, μια πόλη χρειάζεται τουλάχιστον 201 κατοίκους για να μπορέσει να υποβάλει αίτηση για ενσωμάτωση και στη συνέχεια έγκριση από δικαστή της κομητείας. Η κομητεία Bastrop δεν έχει λάβει αίτηση από τον κ. Μασκ ή καμία από τις οντότητες του, είπε μια εκπρόσωπος.

Ο κύριος Μασκ, η πρώην κοπέλα του, η οποία είναι η τραγουδίστρια Γκράιμς, ο Κάνιε Γουέστ και ο αρχιτέκτονας σχεδιαστής του κ. Γουέστ συζήτησαν πολλές φορές πέρυσι πώς μπορεί να μοιάζει η πόλη, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις. Αυτές οι συνομιλίες περιελάμβαναν ευρείες ιδέες και μερικές οπτικές μακέτες, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους, αλλά δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένα σχέδια.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οντότητες που συνδέονται με τις εταιρείες ή τα στελέχη του κ. Μασκ έχουν αγοράσει τουλάχιστον 3.500 στρέμματα στην περιοχή του Ώστιν, συνολικά περίπου τέσσερις φορές το μέγεθος του Central Park της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους τίτλους της κομητείας και άλλα αρχεία γης. Η εφημερίδα λάμβανε επίσης email για την πόλη και την κομητεία μέσω αιτημάτων για δημόσια αρχεία, εξέτασε τις εσωτερικές επικοινωνίες της εταιρείας και τα αρχεία κρατικών αδειών και πήρε συνεντεύξεις από ιδιοκτήτες γης και αξιωματούχους της πόλης και της κομητείας.

Το Τέξας,  έχει γίνει έδρα των μεγάλων εταιρειών του Μασκ (Boring, SpaceX, και Tesla) που μετακινήθηκαν από την Καλιφόρνια. Αιτία η οργή του Μασκ όταν η Καλιφόρνια δεν επέτρεψε την επαναλειτουργία εργοστασίου της Tesla όπως ζητούσε ενώ ίσχυαν οι αυστηροί κανόνες κατά του κορωνοϊού.

Αν ο Μασκ χτίσει τελικά την πόλη του δεν θα είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος με δική του πόλη. Πριν από δύο χρόνια ο επίσης δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κούμπαν, ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερκις, της ομάδας του NBA, αγόρασε μια ολόκληρη πόλη, το Μάστανγκ, για ποσό που δεν έγινε γνωστό.

πηγη:proto thema.gr

Start typing and press Enter to search