Ο Ριτσαρντ Μπρανσον σκοπευει να παει στο διαστημα πριν τον Τζεφ Μπεζος

 

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη πλήρως επανδρωμένη αποστολή της στο διάστημα στις 11 Ιουλίου και ότι ένας από τους πρώτους επιβάτες της θα είναι ο Ρίτσαρντ Μπράνσον. Αυτό έγινε 9 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη πτήση του Τζεφ Μπέζος στις 20 Ιουλίου σε μια κάψουλα από την εταιρεία του Blue Origin.

Εάν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, ο Μπράνσον δεν θα είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που θα πάει στο διάστημα, αλλά θα είναι ο πρώτος που θα πάει με το διαστημικό σκάφος της εταιρείας του. Οι μετοχές της Virgin Galactic αυξήθηκαν έως και πάνω από $51 τη στιγμή της δημοσίευσης. Η μετοχή έκλεισε στα $43,19 την Πέμπτη.

Η αποστολή “Unity 22”, όπως την έχει ονομάσει η εταιρεία, είναι μέρος μιας σειράς δοκιμαστικών πτήσεων που πραγματοποιεί η Virgin Galactic προτού ανοίξει την επιχείρηση διαστημικού τουρισμού. Ο στόχος της αποστολής, λέει η εταιρεία, είναι να επιτύχει πολλά πράγματα: πρώτα, να αξιολογήσει την εμπειρία του πελάτη, συμπεριλαμβανομένων της εμπειρίας έλλειψης βάρους και της όψης της Γης από το διάστημα, δεύτερον να εξετάσει τη δυνατότητα διεξαγωγής άλλων ερευνητικών πειραμάτων και τρίτον να διασφαλιστεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας προετοιμάζει επαρκώς τους πελάτες για τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Η Virgin Galactic ιδρύθηκε από τον Branson το 2005 και άρχισε να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2019. Εάν η πτήση του Ιουλίου είναι επιτυχής, η εταιρεία σχεδιάζει δύο ακόμη δοκιμαστικές πτήσεις που θα αξιολογούν άλλες πτυχές της εμπειρίας πριν ξεκινήσει η εμπορική διάθεση της υπηρεσίας το 2022.

“Έχουμε όνειρο να κάνουμε το διάστημα πιο προσιτό σε όλους. Είναι σημαντικό για μια απίστευτη ομάδα να μετατρέψει συλλογικά αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα “, δήλωσε ο Μπράνσον. “Ως μέρος ενός αξιόλογου πληρώματος ειδικών αποστολών, έχω την τιμή να βοηθήσω στην επικύρωση του ταξιδιού που θα πραγματοποιήσουν οι μελλοντικοί αστροναύτες μας και να διασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε τη μοναδική εμπειρία που αναμένουν οι άνθρωποι από την Virgin”.

forbes

Start typing and press Enter to search