Το τσαι των… 2,2 δισ – Πως δυο Κινεζοι μετετρεψαν μια ιδεα σε αμυθητη περιουσια

Το 2014,  δυο Κινέζοι, η Πενγκ Σιν και ο Ζάο Λιν, έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους προκειμένου να στήσουν μια δική τους επιχείρηση με τσάι. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία τους Nayuki Holdings Ltd., εκτιμάται στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ακόμη και μετά την πτώση της μετοχής  της την Τετάρτη στο ντεμπούτο της στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Ζαο είναι 42 ετών και πρόεδρος της Nayuki. Στο παρελθόν είχε εργαστεί σε αρκετές εταιρείες τροφίμων μεταξύ των οποίων και στα Burger King’s στο Σενζέν. Η εταιρεία Nayuki, ξεκίνησε να λειτουργεί  με τρία καταστήματα στην πόλη Σενζέν και μέσα σε αυτά τα χρόνια, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερα από 560 καταστήματα σε περισσότερες από 70 πόλεις, κυρίως στην Κίνα. Η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει 300 ακόμη καταστήματα φέτος και άλλα 350 το 2022. 

«Δεν ήταν μια απερίσκεπτη απόφαση», δηλώνει η Πενγκ, γενική διευθύντρια της εταιρείας. «Περάσαμε σχεδόν δύο χρόνια δοκιμάζοντας τα ραφήματά μας και την τύχη τους … στο δρόμο πριν αποφασίσουμε να ανοίξουμε το πρώτο μας κατάστημα».

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τις πωλήσεις της στο Διαδίκτυο, αφού ο κορωνοϊός άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες. «Μετά την πανδημία, το 70% των παραγγελιών μας γίνεται μέσω του  διαδικτύου» δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η εταιρεία πέρσι, παρουσίασε έσοδα περίπου 3,1 δισεκατομμύρια γουάν (480 εκατομμύρια δολάρια).

Start typing and press Enter to search