Ο ΣΑΚΗΣ ΝΤΑΝΤΟΥΛΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ THE MINDSET
Ο Σάκης Νταντούλας είναι γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. Έχει τα Soho Burger, Muchos Mexicanos και Nonna Rossa. Αγαπάει τα ταξίδια, το καλό φαγητό και την ωραία παρέα. Χάρη στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του και το γεγονός ότι «τα λέει» όπως συνηθίζουν να λένε οι ηθοποιοί έχει λάβει μέρος και σε κινηματογραφικές ταινίες. Από την πρώτη φορά που θα τον συναντήσεις θα καταλάβεις πως είναι ένας τύπος με θετική ενέργεια και τόσο cool που θα σε κάνει να αισθανθείς σαν να τον γνώριζες από πάντα. Ο Σάκης Νταντούλας αποκαλύπτεται στο The Mindset.gr
-Θέλω να μου κάνεις μία σύντομη περιγραφή του εαυτού σου.
Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολυδιάστατος χαρακτήρας αλλά αν πρέπει να επιλέξω τρεις λέξεις που με χαρακτηρίζουν είναι φιλόδοξος, ευαίσθητος και τελειομανής.
-Τι σημαίνει για σένα καλό φαγητό
Άρτια πρώτη ύλη, γεύση και το συναίσθημα ευφορίας που σου δημιουργεί
-Θέλω να μου περιγράψεις με 3 λέξεις τα εστιατόρια σου
Αυθεντική πρώτη ύλη, έκρηξη γεύσης, comfort
-Τί κάνει τα εστιατόριά σου ξεχωριστά;
Δεν συμβιβαζόμαστε σε τίποτα λιγότερο από αυτό που επικοινωνούμε στο κοινό δηλαδή γεύση, φαντασία, αυθεντικότητα και ποιότητα.
-Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο πιάτο των εστιατορίων σου;
Στο ιταλικό μας Nonna Rosa, που άνοιξε πριν λίγους μήνες, γλείφω τα δάχτυλά μου στη κυριολεξία για τη μακαρονάδα Cacio e Pepe. Πρέπει να την δοκιμάσεις σίγουρα!
–Ένα πιάτο από τα εστιατόριά σου που δεν είναι του γούστου σου. Που θα ήταν η τελευταία σου επιλογή.
Όλοι τρελαίνονται για αυτό το burger από τα Soho Burgers αλλά εμένα επειδή δεν μου αρέσουν τα μανιτάρια, το Mushroom and Truffle θα ήταν η τελευταία μου επιλογή.
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο εκτός των εστιατορίου σου και που το βρίσκεις;
Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα, είναι μακαρόνια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου στο εστιατόριο ΦΙΤΑ.
-Ποιόν διάσημο σεφ λατρεύεις;
Τον Γάλλο σεφ Alexandre Couillon που είναι βραβευμένος με Michelin star. Αυτό που τον ξεχωρίζει για μένα είναι ότι σέβεται το κοινό του και οι δημιουργίες του θέλουν να αποτελούν αξέχαστη ανάμνηση, να αποτυπώνονται στη γευστική μνήμη.
-Ποιο ξένο εστιατόριο αποτελεί έμπνευση για εσένα;
Le Montaigu Relais & Châteaux στην Βρετάνη της Γαλλίας
-Τι θα σέρβιρες αν είχες πελάτες τους Bob Dylan, Lady Gaga και Donald Trump;
Στον Bob Dylan σίγουρα ένα λαχταριστό Soho μπεργκεράκι, στην Lady Gaga λόγω καταγωγής της από την Ιταλία, μακαρονάδα ή pizza Νοnna Rosa και στον Donald Trump, μεξικάνικο σίγουρα.
-Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε να παραγγέλνουμε όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό;
Να μην παραγγέλνουμε το αγαπημένο μας. Try new things. Η ζωή χρειάζεται ποικιλία!
–Πως ερμηνεύεις εσύ τις εκφράσεις fine dining, comfort food και value for money;
Είναι ένας συνδετικός κρίκος που πρέπει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό των ανθρώπων που διαχειρίζονται τα εστιατόρια στην Ελλάδα
-Τα reality μαγειρικής θεωρείς πως έχουν κάνει καλό ή κακό στη γαστρονομική κουλτούρα των Ελλήνων;
Θεωρώ ότι έχουν βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα την έννοια και τη σημασία της γαστρονομίας, να αντιληφθούμε την εναλλαγή των επιπέδων της ποιότητας και της γεύσης. Επίσης, να γνωρίσουμε την ποικιλία της γαστρονομίας, να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις που πριν δεν είχαμε ιδέα για την ύπαρξη τους.
-Πως βλέπεις τα εστιατόρια σου σε 5 χρόνια;
Να έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα!
-Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;
Ανήκω στη κατηγορία των ανθρώπων που όχι μόνο ελπίζουν αλλά προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για έναν καλύτερο κόσμο όσο κι αν ακούγεται γλυκανάλατο. Η ευτυχία μας αλλά και των συνανθρώπων μας είναι στο χέρι μας.