Οι δεσμευσεις και οι δρασεις των εταιρειων Air France και KLM

Η δέσμευση των εταιρειών Air France και KLM για το περιβάλλον και όλες οι αξίες που υποστηρίζουν με στόχο να γίνει ο κορυφαίος όμιλος στην αεροπορική βιομηχανία στη βιώσιμη ανάπτυξη, αντικατοπτρίζεται στις δράσεις που αναπτύσσουν στις χώρες και τους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Σε ότι αφορά στο περιβάλλον, η Air France και η KLM, ηγέτιδες και πρωτοπόρες αεροπορικές εταιρείες, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Ταυτόχρονα δεσμεύονται να συνεργαστούν με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και θεσμούς χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής με στόχο τις μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Η Air France παρουσίασε πρόσφατα τη νέα στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω του «Air France Act», ενώ η KLM εντείνει συνεχώς τη χρήση Βιώσιμου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF), προσθέτοντάς το σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από Άμστερνταμ.

Οι εργαζόμενοι στην Air France και KLM, με παρουσία σε όλο τον κόσμο, αποτελούν το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των εταιρειών. Υλοποιούν την πολιτική, δίνουν πνοή στα brands, είναι η εικόνα και το πρόσωπο τους προς στους πελάτες. Στις εταιρείες  Air France και KLM  προσφέρεται ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον – ασφαλές, φιλικό και συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς, όπου μόνο οι δεξιότητες έχουν σημασία. Η 17η Μαΐου 2022, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσοφοβίας, αποτέλεσε για μία ακόμα χρονιά ευκαιρία για την Air France να αναδείξει αυτές της τις δεσμεύσεις υπέρ της διαφορετικότητας αλλά και τις ενέργειες ευαισθητοποίησης που έχει αναλάβει για να προωθήσει το δικαίωμα της εργασίας σε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι ο εαυτός τους.

Εταιρική ευθύνη

Οι αεροπορικές εταιρείες Air France και KLM προσπαθούν να προσθέσουν οικονομική και κοινωνική αξία στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται, γύρω από τους κόμβους και τους προορισμούς τους.  Δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και υποστηρίζουν έργα που συνεισφέρουν στις μελλοντικές γενιές και τις τοπικές κοινωνίες. Τα τελευταία χρόνια έχουν προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων όπως για παράδειγμα την υποστήριξη δεντροφύτευσης μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης χρονιάς, την τοποθέτηση κάδων για την συγκέντρωση πλαστικών σε μαρίνες κλπ.

Φέτος, και για να τιμήσουν την Γιορτή της Μητέρας, προχώρησαν σε δωρεά στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και οι φιλοξενούμενοι του ιδρύματος δημιούργησαν μια σειρά από όμορφες κάρτες  οι οποίες διανεμήθηκαν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων Air France και KLM την ημέρα αυτή.

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας νέων από 14 ετών και άνω, με νοητική υστέρηση που εδρεύει στο Μαρούσι. Ιδρύθηκε το 1939 από την οικογένεια του Βασίλειου Σικιαρίδη. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η ανάπτυξη και η παροχή προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που αποβλέπουν στην προαγωγή, τη βελτίωση και τη διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων των οφελουμένων.

Μέσα από τα επιστημονικά προγράμματα κοινωνικοποίησης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, σχολής γονέων, άθλησης και ειδικής αγωγής, στοχεύει στην ένταξη και στην κοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία.

 

Start typing and press Enter to search