Πτησεις με Αεροστατα στους Ουρανους της Ηπειρου

Το Epirus Palace Hotel Congress & Spa σε συνεργασία με τον πρώτο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό αερομεταφορέα “Olympic Executive Balloons”, σχεδιάζουν να καταστήσουν τις πτήσεις αερόστατων θερμού αέρα, «εργαλείο» προώθησης του τουρισμού της περιοχής και της πόλης μας. Ο πιστοποιημένος αερομεταφορέας “Olympic Executive Balloons” είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία  , που αποτελείται απο διακεκριμένους πιλότους και πλήρωμα, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας με πτήσεις ανά τον κόσμο όπως Λούξορ, Καππαδοκία και Τοσκάνη ενώ δραστηριοποιείται 365 ημέρες τον χρόνο.

Οι πτήσεις με αερόστατο είναι μία δημοφιλής δραστηριότητα σε πολλές περιοχές του κόσμου, με την Καππαδοκία να κρατάει τα “σκήπτρα”. Όπως εξήγησε ο Μίλτος Κοτζαγερίδης εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αερόστατα, εδώ και λίγους μήνες γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια , σε συνεργασία με το Epirus Palace, να συμπεριληφθεί το αερόστατο στις επιλογές των τουριστών και όχι μόνο, που επιλέγουν ως προορισμό τα Ιωάννινα και την Ήπειρο. Στο αερόστατο μπορούν να ανέβουν – ανάλογα με το μέγεθός του – από τέσσερα έως 30 άτομα, ενώ η πτήση διαρκεί 1,5 εως 2 ώρες. Το αερόστατο μπορεί να πετάει όλους τους μήνες, με απαγορευτικές καιρικές συνθήκες να αποτελούν μόνο οι δυνατοί άνεμοι και η πολύ έντονη βροχόπτωση.

Η Ήπειρος εξάλλου, αποτελεί μια περιοχή με μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο μπορεί να “συστηθεί” σε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω των πτήσεων με αερόστατο.

Η “παρθενική” πτήση πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου ενα αερόστατο σε σχήμα καρδιάς πετάξε πάνω από τα Ιωάννινα για να ευχηθεί στους κατοίκους της πόλης μας Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.

Start typing and press Enter to search