Πως παντρευονται και χωριζουν οι παμπλουτοι του πλανητη

Η είδηση ότι ο Bill και η Melinda Gates χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου  μπορεί να σόκαρε τον κόσμο, αλλά μάλλον δεν ήταν έκπληξη για τους συναδέλφους που καταρτίζουν τη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι το χρήμα -ακόμη και τα εκατομμύρια- δεν αγοράζουν την ευτυχία.

“Εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ίδια ανθρώπινα συναισθήματα και προβλήματα”, λέει ο Michael Mosberg, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας οικογενειακού δικαίου Aronson Mayefsky & Sloan της Νέας Υόρκης, το πελατολόγιο της οποίας περιλαμβάνει κυρίως ζάμπλουτους. “Τα πλούτη δεν προστατεύουν από αυτά”, προσθέτει.

Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των διαζυγίων μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της Αμερικής κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτό των μέσων πολιτών, όπως διαπιστώνει το Forbes που έβαλε στο μικροσκόπιό του τις σχέσεις των 50 πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ. Οι εν λόγω δισεκατομμυριούχοι (έκαστος με περιουσία τουλάχιστον 13,2 δισ. δολαρίων) είπαν το “Δέχομαι” συνολικά 72 φορές· σε 35 ωστόσο περιπτώσεις η κατάληξη ήταν το διαζύγιο, με το σχετικό ποσοστό να διαμορφώνεται στο 49% – ήτοι εντός του εύρος 40% έως 50% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

Πώς, όμως, η πλούσια ελίτ αντιμετωπίζει το θέμα του γάμου; Ορισμένοι κάνουν “συλλογή” συζύγων όπως συλλέγουν πίνακες του Basquiat ή αντίκες Φεράρι, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπήκαν ποτέ στον πειρασμό να “περάσουν τον χαλκά”. Πολλοί “τακτοποιήθηκαν” αφότου πλούτισαν, ενώ κάποιοι άλλοι ερωτεύθηκαν και παντρεύτηκαν πολλά χρόνια πριν φτιάξουν τις περιουσίες τους. Κανείς τους, πάντως, δεν χρειάστηκε ποτέ να ανησυχήσει για τη δέσμευση των γαμήλιων όρκων: “μαζί και στη φτώχεια”.

Για έναν… Πικάσο

Ενώ, όμως, οι Gates φαίνεται να χωρίζουν φιλικά τα “τσανάκια” τους -άλλωστε θα παραμείνουν συμπρόεδροι του φιλανθρωπικού Ιδρύματος Gates, που είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα στον πλανήτη- κάποια άλλα ζευγάρια της υψηλής κοινωνίας έπεσαν πολύ χαμηλά λόγω διαζυγίου.

Όταν ο βασιλιάς των ομολόγων Bill Gross χώρισε με την σύζυγό του μετά από τρεις δεκαετίες γάμου, το 2016, το διαζύγιό τους εξελίχθηκε σε “πυρηνικό πόλεμο”. Το ζεύγος, πέρα από τη δικαστική διαμάχη (με ομοβροντίες ασφαλιστικών μέτρων και από τις δύο πλευρές), “πάλεψαν” σκληρά και στον “στίβο” των ακινήτων (με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι αμφότεροι προσπαθούσαν να αγοράσουν ακίνητα απλώς και μόνο για να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλο). Κι αυτό, ήταν το διασκεδαστικό κομμάτι της όλης ιστορίας.

Όταν η Sue Gross απέκτησε τελικά την κυριότητα της κατοικίας τους στο Laguna Beach, ο Bill φέρεται να έριξε ψόφια ψάρια στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού πριν παραδώσει τα κλειδιά του ακινήτου (εκείνη την εποχή το είχε αρνηθεί). Τελικά, η Sue έδωσε στον Bill το διαζύγιο λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα 1 δισ. δολάρια, την κηδεμονία δύο εκ των γατών του ζεύγους και ορισμένα κομμάτια της συλλογής έργων τέχνης που είχαν φτιάξει – συμπεριλαμβανομένου του πίνακα “Le Repos” που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1932. Αλλά η Sue είχε ήδη κρεμάσει, πριν από το διαζυγιο, τον Πικάσο στο νέο της σπίτι. Ο Bill θεωρούσε ότι ο πίνακας ήταν ακόμη κρεμασμένος στην κρεβατοκάμαρά του, όμως η σύζυγός του τον είχε αντικαταστήσει με ένα αντίγραφο που είχε ζωγραφίσει η ίδια. Τελικά, το 2018, έναν χρόνο μετά την έκδοση του διαζυγίου, ο πίνακας “Le Repos” πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s έναντι 36,9 εκατ. δολαρίων και ένα μέρος των χρημάτων δόθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Το προγαμιαίο συμβόλαιο

Ούτε, όμως, το διαζύγιο του δισεκατομμυριούχου διαχειριστή hedge fund, Ken Griffin, το 2015, από την επί 12 συναπτά έτη σύζυγό του Anne Dias, ήταν “αναίμακτο”. 

Ο χωρισμός τους -που αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον πολυδάπανο τρόπο ζωής τους (η Anne διεκδίκησε σχεδόν 1 εκατ. δολάρια τον μήνα για τα έξοδα φροντίδας των παιδιών) αλλά και την “εκρηκτική” σχέση τους (ο Ken φέρεται να της πέταξε κατά τη διάρκεια ενός καυγά ένα κομοδίνο, κάτι που εκείνος έχει αρνηθεί)- επικεντρώθηκε στο προγαμιαίο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει. Βάσει του προγαμιαίου συμβολαίου η Anne είχε λαμβάνειν εφάπαξ το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων, επιπλέον 1 εκατ. δολάρια για κάθε χρόνο γάμου και την από κοινή ιδιοκτησία ενός ρετιρέ στο Σικάγο. 

Η Anne, η οποία ισχυρίστηκε ότι εξαναγκάστηκε να υπογράψει το προγαμιαίο συμβόλαιο το προηγούμενο βράδυ του γάμου της, κατέθεσε αγωγή ζητώντας περισσότερα. Τελικά, το ζεύγος διευθέτησε τις διαφορές του με μια εμπιστευτική συμφωνία λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Διαζύγιο με… “θύμα” τον δικαστή

Ένα προγαμιαίο συμβόλαιο σίγουρα θα ήταν χρήσιμο στον μεγιστάνα του πετρελαίου Harold Hamm, ο οποίος πάλευε χρόνια στα δικαστήρια προκειμένου να βάλει τέλος στον γάμο με τη δεύτερη σύζυγό του, Sue Ann Arnall. 

Το 2015, ο Harold σε μία κίνηση συμβιβασμού της έκοψε μια επιταγή από τον λογαριασμό του στη Morgan Stanley με το αστρονομικό ποσό των 974.790.317,77 δολαρίων. 

Η Sua Ann πήρε φυσικά την επιταγή, αλλά συνέχισε να τον κυνηγά επιδιώκοντας μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Όμως, το Εφετείο αποφάνθηκε ότι η Sue Ann είχε συναινέσει στον διακανονισμό υπογράφοντας και καταθέτοντας την επιταγή. 

Εκείνη, αρκέστηκε τελικά στο αστρονομικό ποσό, με το οποίο όμως χρηματοδότησε μια επιτροπή πολιτικής δράσης η οποία συνέβαλε στην καθαίρεση του δικαστή που είχε εκδικάσει την υπόθεση του διαζυγίου της.

Του είπε ότι ήταν φτωχή και το πλήρωσε

Το διαζύγιο της Jacqueline Mars, κληρονόμου της ομώνυμης εταιρείας ζαχαρωδών, από τον δεύτερο σύζυγό της, Hank Vogel, το 1994 ήταν επίσης πικρό. 

Ο Vogel διεκδίκησε δικαστικά μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της, καθώς φέρεται να ισχυρίστηκε πως όταν υπέγραψε το προγαμιαίο συμβόλαιο δεν είχε ιδέα ότι η μέλλουσα σύζυγός του ήταν δισεκατομμυριούχος. Η Mars, σύμφωνα με τον Vogel, του είχε πει τότε ότι η περιουσία της ανέρχεται σε περίπου 30 εκατ. δολάρια. To Forbes εκτιμά ότι η Jacqueline και τα αδέλφια της περίπου εκείνη την εποχή είχαν περιουσία άνω των 4,6 δισ. δολαρίων. 

Η Mars κέρδισε τελικά τη μακρά δικαστική μάχη, αλλά έκτοτε δεν ξαναμπήκε στον πειρασμό να ανταλλάξει για τρίτη φορά όρκους αγάπης.

Το δις εξαμαρτείν

Οι “βασιλείς” των καζίνο, Steve και Elaine Wynn, πόνταραν δύο φορές στον γάμο τους – όμως και τις δύο έχασαν. Την πρώτη φορά οι Wynn χώρισαν φιλικά· τη δεύτερη όμως όχι και τόσο.

Το 2010 κατέληξαν σε συμβιβασμό για την έκδοση του διαζυγίου τους που απέφερε στην Elaine περισσότερες από 11 εκατομμύρια μετοχές της Wynn Resorts, της οποίας ήταν συνιδρύτρια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Δύο χρόνια αργότερα, η Elaine υπέβαλε αγωγή διεκδικώντας το δικαίωμα να πωλήσει μέρος του ποσοστού της στην εταιρεία, κίνηση που κατέληξε στην εκδίωξή της από το ΔΣ της Wynn Resorts το 2015, εν μέσω μιας δύσκολης διαμάχης. 

Ο Steve Wynn παραιτήθηκε τελικά από τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2018, εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες αρνήθηκε. Αργότερα πώλησε το σύνολο του ποσοστού της, αφήνοντας την Elaine ως τη μεγαλύτερη μεμονωμένη μέτοχο της Wynn Resorts.

Δέχομαι, Δέχομαι, Δέχομαι

Όπως έχει πει ο Samuel Johnson, ένας δεύτερος γάμος είναι ο “θρίαμβος της ελπίδας έναντι της εμπειρίας” – και οι δισεκατομμυριούχοι τείνουν να είναι αισιόδοξοι όταν πρόκειται να ξανανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Μερικοί, μάλιστα, το κάνουν κάθε λίγα χρόνια.

Στα 49 του χρόνια, ο Elon Musk έχει ήδη παντρευτεί τρεις φορές, τις δύο φορές με την ίδια γυναίκα, την ηθοποιό Talulah Riley. Ο συνιδρυτής της Netscape, Jim Clark, έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση ήδη τέσσερις φορές (την τελευταία με το μοντέλο Kristy Hinze που είναι περίπου 35 χρόνια νεότερή του), όπως και ο επικεφαλής της News Corp, Rupert Murdoch (ο οποίος αφού χώρισε την κατά 37 χρόνια νεότερή του Wendi Deng, παντρεύτηκε το μοντέλο Jerry Hall το 2016). Ο δε συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, ο οποίος έχει ήδη τέσσερα διαζύγια στο ενεργητικό του, φαίνεται ότι έχει βάλει πλώρη για την πέμπτη σύζυγο.

Ο Ron Perelman, από την άλλη, έχει ξεπεράσει τον Ellison, δίνοντας όρκους αιώνιας πίστης πέντε φορές, κατέχοντας το ρεκόρ μεταξύ των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων. Το αφεντικό της Revlon πέρασε 19 χρόνια κοινού βίου με την γνωστή κληρονόμο του τραπεζικού κλάδου Faith Golding, ενώ ήταν παντρεμένος για εννέα χρόνια με την πρώην δημοσιογράφο κουτσομπολίστικων ειδήσεων Claudia Cohen. Η πικρή νομική κόντρα με την τρίτη σύζυγό του, την κοσμική Patricia Duff, διήρκεσε περισσότερο από την τριετή συμβίωσή του. Ο δε τέταρτος γάμος του, με την ηθοποιό Ellen Barkin, έλαβε τέλος μετά από έξι χρόνια και αρκετές αγωγές. Στην πέμπτη προσπάθειά του να βρει το έτερον του ήμισυ, ο Perelman παντρεύτηκε μια ψυχίατρο.

Όμως, ο πιο γνωστός -ίσως- κατά συρροήν γαμπρός είναι ο Donald Trump, του οποίου το πολυτάραχο διαζύγιο από την πρώτη σύζυγό του, το μοντέλο Ivana Trump από την Τσεχία, κατέκλυσε τα πρωτοσέλιδα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, με ένα εξ αυτών να έχει γραφτεί προφανώς από τον ίδιο – όπου η νέο τότε φίλη του, Marla Maples, ισχυριζόταν ότι έκανε “το καλύτερο σεξ”. Παντρεύτηκε τη Maples το 1993 και, μετά την διάλυση της σχέσης τους, παντρεύτηκε το μοντέλο Melania Knauss, από τη Σλοβενία, το 2005. Οι κακές γλώσσες έχουν πολλάκις αμφισβητήσει την τύχη αυτού του γάμου από τότε που το ζευγάρι μετακόμισε (και αποχώρησε) στον Λευκό Οίκο.

Ο θρυλικός μεγιστάνας του πετρελαϊκού κλάδου H.L. Hunt αγαπούσε τόσο πολύ τον γάμο που είχε κάνει το μεγάλο βήμα συνολικά τρεις φορές – και μάλιστα με δύο από τις συζύγους του ήταν παντρεμένος ταυτόχρονα. Ενόσω ήταν παντρεμένος στο Άρκανσα, φέρεται να παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα στη Φλόριντα με διαφορετικό όνομα. Αργότερα, αφού η πρώτη γυναίκα του απεβίωσε, ο Hunt παντρεύτηκε για τρίτη φορά, μια πρώην γραμματέα του με την οποία είχε αποκτήσει κρυφά τέσσερα παιδιά. Σήμερα, δύο από τους κληρονόμους του -ο W. Herbert Hunt, από τον πρώτο του γάμο, και ο Ray Lee Hunt, από τον τρίτο- είναι δισεκατομμυριούχοι.

Και μαζί και χώρια

Δεν οδηγούν, όμως όλες οι εξωσυζυγικές σχέσεις των δισεκατομμυριούχων στο διαζύγιο – αντίθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως και να τους παρατείνουν. 

Ο Eric Schmidt, διευθύνων σύμβουλος της Google από το 2001 έως το 2011, είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του, Wendy, από το 1980. Ωστόσο, ο Schmidt -που χαρακτηρίστηκε “ο πιο καυτός εργένης της Νέας Υόρκης” από το Page Six το 2019- έχει συνάψει σχέσεις με διάφορες γυναίκες, όπως με την κοσμική Ulla Parker, της σχεδιάστρια μόδας Shoshanna Gruss και την πρώην δημοσιογράφο Kate Bohner. Οι δε αναφορές για τους χωρισμούς και τις επανασυνδέσεις του με την γιατρό Alexandra Duisberg έχει απασχολήσει πολλές φορές τα πρωτοσέλιδα.

Ο Warren Buffett είχε κάνειι επίσης μια ασυνήθιστη συμφωνία με την πρώτη σύζυγό του, την οποία παντρεύτηκε το 1952. Ο Buffett ήταν για πέντε δεκαετίες παντρεμένος με τη Susan Thompson, μέχρι το θάνατό της το 2004. Ήταν κινητήριος δύναμη στη ζωή του, ενώ μεγάλωσε τα τρία παιδιά τους και ώθησε τον Buffett να αρχίσει να μοιράζει την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αλλά ένα μεγάλο διάστημα του γάμου τους, ο Buffett το πέρασε στο πλευρό μιας άλλης γυναίκας, της Astrid Menks – με την οποία μάλιστα του έκανε τα “κονέ” η Susan. 

Οι τρεις διατηρούσαν στενές σχέσεις, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι υπέγραφαν μαζί ακόμη και χριστουγεννιάτικες κάρτες. Ο Buffett παντρεύτηκε την Astrid το 2006, δύο χρόνια μετά το θάνατο της Susan. Μετονόμασε δε το Ίδρυμα Buffett σε Ίδρυμα Susan Buffett μετά τον θάνατό της, στο οποίο η Berkshire Hathaway κάνει δωρεές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. “Λειτούργησε καλά”, δήλωσε ο ίδιος για το ασυνήθιστο “τρίο” στο ντοκιμαντέρ του 2017 “Becoming Warren Buffett”, “αλλά δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσει το ίδιο καλά για πολλούς άλλους ανθρώπους”.

Οι εργένηδες

Για ορισμένους από τους νεότερους δισεκατομμυριούχους της χώρας -όπως ο 26χρονος μεγιστάνας Austin Russell και ο 34χρονος κληρονόμος της Walmart, Lukas Walton- φαίνεται πάλι ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να αφήσουν την εργένικη ζωή. 

Εργένης παραμένει επίσης ο 60χρονος διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, καθώς ο μεγιστάνας του κλάδου ψυχαγωγίας David Geffen, 78 ετών. Ο δε συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, ο οποίος δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε απέκτησε παιδιά, όταν πέθανε στα 65 του χρόνια, το 2018, άφησε την αδερφή του υπεύθυνη για τη δωρεά της τεράστιας περιουσίας του.

Αλλά και η Oprah Winfrey, μπορεί να ασχολείται με τους γάμους του πρίγκιπα Χάρι και άλλων διασημοτήτων στην τηλεόραση, αλλά η ίδια φέρεται ότι αρνήθηκε να παντρευτεί τον επί σειρά ετών σύντροφό της, Stedman Graham. “Για χρόνια, υπήρχαν εκατοντάδες πρωτοσέλιδα, κάθε εβδομάδα, για το αν θα παντρευτούμε”, έγραψε η ίδια πέρυσι. “Το 1993, τη στιγμή που είπα το ‘ναι’ στην πρότασή του, είχα αμφιβολίες. Συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα πραγματικά έναν γάμο. Ήθελα απλώς να μου κάνουν πρόταση. Ήθελα να ξέρω πως θέλει να είναι μαζί μου, αλλά δεν ήθελα τις θυσίες, τους συμβιβασμούς, την καθημερινή δέσμευση που απαιτεί ένας γάμος. Η ζωή μου με το σόου ήταν η προτεραιότητά μου και το γνωρίζαμε και οι δύο”, είχε πει.

Φυσικά, η Oprah δεν είναι η μόνη δισεκατομμυριούχος που έχει “παντρευτεί” τη δουλειά της. Ο 53χρονος Alex Karp, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξόρυξης δεδομένων Palantir Technologies φαίνεται ότι επίσης δεν έχει χρόνο για να αφιερώσει σε έναν γάμη. “Οι μόνες ώρες που δεν σκέφτομαι την Palantir”, είχε δηλώσει στο Forbes, το 2013, “είναι όταν κολυμπάω, αθλούμαι ή κάνω σεξ”.

Γάμοι με διάρκεια

Ο συντομότερος ίσως γάμος ήταν αυτός του αείμνηστου δισεκατομμυριούχου Kirk Kerkorian, το 1999, με την κατά 48 χρόνια νεότερή του πρωταθλήτρια του τένις Lisa Bonder, ο οποίος διήρκεσε μόλις 28 ημέρες. Ωστόσο, πολλοί δισεκατομμυριούχοι απολαμβάνουν τον κοινό βίο για δεκαετίες.

Ζευγάρι από το λυκείου, οι Mark και Robyn Jones παντρεύτηκαν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και διευθύνουν μαζί την εταιρεία Goosehead Insurance για σχεδόν δύο δεκαετίες. Ο Michael Dell και η σύζυγός του Susan, εν τω μεταξύ, είναι μαζί από το 1989. Πέντε χρόνια νωρίτερα ο Dell είχε ιδρύσει την γνωστή εταιρεία υπολογιστών στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Τον έγγαμο βίο απολαμβάνουν, επίσης, εδώ και 40 χρόνια η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της eBay και της Hewlett Packard, Meg Whitman και ο σύζυγό της, Griffith Harsh, νευροχειρουργός στο επάγγελμα. Ενώ ο συνιδρυτής της Nike, Phil Knight, ήταν παντρεμένος για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Knight γνώρισε τη σύζυγό του, Penny, όταν ήταν η καλύτερη φοιτήτρια λογιστικής στην τάξη που δίδασκε ο ίδιος στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος του χώρου της καλωδιακής τηλεόρασης Charles Dolan και η σύζυγός του, Helen, που ξεκίνησαν την παραγωγή αθλητικών τηλεοπτικών εκπομπών από το σπίτι τους το 1950. “Η σύζυγός μου κι εγώ ετοιμάζαμε την εκπομπή κάθε εβδομάδα στην κουζίνα μας”, αναπώλησε κάποτε ο Dolan. Περισσότερα από 70 χρόνια κοινού βίου έχουν μοιραστεί επίσης ο 95χρονος επενδυτής της Berkshire Hathaway, David Gottesman και η σύζυγός του, Ruth.

Στη δε περίπτωση του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton, μόνο ο θάνατος κατάφερε να τον χωρίσει από την αγαπημένη σύζυγό του Helen Robson. Το ζεύγος παντρεύτηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 1943 και εμείνε μαζί μέχρι τον θάνατο του Sam το 1992. “Πάντα έλεγα στους γονείς μου ότι επρόκειτο να παντρευτώ κάποιον που θα είχε αυτή την ειδική ενέργεια και επιθυμία να πετύχει”, έγραψε η Hellen στην αυτοβιογραφία του Sam το 1992. “Βρήκα σίγουρα αυτό που έψαχνα, αλλά σήμερα γελάω μερικές φορές και λέω ότι ίσως να το ξεπέρασα και λίγο”.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα ζευγάρια δισεκατομμυριούχων που έχουν καλύτερη σχέση μεταξύ τους μετά το διαζύγιο. “Αν γνωρίζαμε ότι θα χωρίζαμε μετά από 25 χρόνια, θα τα κάναμε ξανά”,  έγραψαν οι Jeff Bezos και MacKenzie Scott όταν ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους  το 2019, προσθέτοντας: “Παραμένουμε οικογένεια και παραμένουμε αγαπημένοι φίλοι”. Όταν η Scott ξαναπαντρεύτηκε νωρίτερα φέτος, ο Bezos -ο οποίος παραχώρησε το 25% του ποσοστού του στην Amazon, αξίας άνω των 35 δισ. δολαρίων, στην Scott στο πλαίσιο του διαζυγίου τους- δήλωσε “χαρούμενος και ενθουσιασμένος” για το νέο ζεύγος.

Ο 10ετής γάμος του Ted Turner με τη Jane Fonda διαλύθηκε το 2001, ωστόσο η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εξακολουθεί να αποκαλεί τον Turner “αγαπημένο της πρώην σύζυγο”. Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης μιλάει επίσης στοργικά για τη Fonda: “Όταν αγαπάς κάποιον και πραγματικά τον αγαπάς”, είπε ο Turner στην Piers Morgan το 2012, “ποτέ δεν σταματάς να τον αγαπάς, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσεις”..

Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και ο δισεκατομμυριούχος του φαρμακευτικού κλάδου Stewart Rahr, ο οποίος έγραψε τους τίτλους τέλος στον επί 43 χρόνια γάμο του το 2013 και άρχισε αμέσως να παρευρίσκεται σε πάρτι στο Μανχάταν και στην Ίμπιζα – αλλά βρίσκει πάντοτε χρόνο να γευματίζει με την πρώην σύζυγό του κάθε εβδομάδα. “Το διαζύγιο μου με την Κάρολ ήταν εκπληκτικό”, είπε ο Rahr στο Forbes το 2013. “Λατρεύω αυτό το κορίτσι”.

forbes

Start typing and press Enter to search