ΡΑλι για το Dogecoin μετΑ τη νΥξη του Μασκ Οτι η Tesla μπορεΙ να το δεχθεΙ ως μΕσο πληρωμΗς

Το κρυπτονόμισμα dogecoin, που έχει για σύμβολο τον σκύλο Shiba Inu, ανέκτησε τη θέση του ως το τέταρτο πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη την Τρίτη, μετά από νέα παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Έλον Μασκ. 

Ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter εάν η εταιρεία του θα πρέπει να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα αυτοκίνητά της, μια κίνηση που θα μπορούσε να “νομιμοποιήσει” το εξαιρετικά ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο και να το βοηθήσει να ανακτήσει μέρος της αξίας που έχασε αφότου ο Μασκ το χαρακτήρισε ‘ το χαρακτήρισε “φασαρία” μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή

Μέσα σε μια ώρα, το tweet του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία έλαβε περισσότερες από ένα εκατομμύριο απαντήσεις, με σχεδόν το 80% των αποκριθέντων να υποστηρίζουν την ιδέα να γίνει δεκτό ως μέσο πληρωμής από την Tesla σε μια δημοσκόπηση.

Η τιμή του dogecoin σημείωσε άνοδο της τάξης του 14% φτάνοντας σχεδόν στα 53 σεντς, χαμηλότερα όμως από το ιστορικό υψηλό των 73 σεντ που χτύπησε το Σάββατο, πριν από την εμφάνιση του Μασκ στην εκπομπή του CNBC.

Το ράλι εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση του dogecoin πάνω από τα 68 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το κρυπτονόμισμα XRP και να γίνει εκ νέου το τέταρτο πολυτιμότερο στον κόσμο.

Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Μασκ στην εκπομπή “Saturday Night Live” διήγειρε το ενδιαφέρον γύρω από το dogecoin στο διαδίκτυο, πυροδοτώντας ένα ράλι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας που έστειλε το κρυπτονόμισμα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, άνω των 70 σεντς. 

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι άλλωστε ένας από τους πιο φανατικούς υπέρμαχους του dogecoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αν και συμβούλευσε τον κόσμο να επενδύει με προσοχή καθώς το ψηφιακό νόμισμα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία. Η τιμή του κρυπτονομίσματος σημείωσε “βουτιά” 40% μετά την εμφάνιση του Μασκ στην εκπομπή. 

Το ψηφιακό νόμισμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ευμετάβλητο στις δηλώσεις του Μασκ, με ορισμένα από τα μεγαλύτερα “άλματά” του να ακολουθούν αναρτήσεις του Έλον Μασκ στο Twitter σχετικά με το dogecoin.

Δεν είναι, πάντως, το μόνο κρυπτονόμισμα που “αντιδρά” στις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου. Το bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, αφότου ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αυτοκινήτων Tesla. Ήταν μια αναμενόμενη κίνηση για την οποία είχε προϊδεάσει η αποκάλυψη της Tesla ότι είχε επενδύσει το ποσό του 1,5 δισ. δολαρίων   στο αμφιλεγόμενο περιουσιακό στοιχεία και η οποία αποτέλεσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στο ψηφιακό νόμισμα που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την καθιέρωση του bitcoin ως γενικευμένο μέσο πληρωμής. 

Άλλωστε, μετά από χρόνια διστακτικότητας, και άλλοι μεγάλοι οργανισμού αγκαλιάζουν πλέον τα κρυπτονομίσματα, αν και το κάνουν κυρίως για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση από την πλευρά των πελατών.

forbes

Start typing and press Enter to search