ΤΡΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

Στα μαγευτικά Σύβοτα Θεσπρωτίας, όπου το μπλε της θάλασσας συναντά το πράσινο των λόφων, η γαστρονομία αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα: αυθεντικό, δημιουργικό και απολαυστικό. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τρεις ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες, που συνδυάζουν άψογα την ποιότητα των πρώτων υλών με την τέχνη της δημιουργικής κουζίνας.

 

Thalassa: Θέα και γεύση στο απέραντο γαλάζιο

 

 

Πρώτη στάση, το Thalassa, ένα εστιατόριο που τιμά το όνομά του, προσφέροντας μοναδική θέα στη θάλασσα.  Αίσθηση απεραντοσύνης που συνοδεύει κάθε γεύμα.

Η ώρα που δύει ο ήλιος είναι η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείς για να ζήσεις την εμπειρία στο απόλυτο. Και μια τέτοια εμπειρία δεν είναι σωστά ολοκληρωμένη παρά με ένα γευστικό κοκτέιλ.

 

 

Σε αυτό το απόλυτο σκηνικό ξεκίνησε και το γευστικό μας ταξίδι. Η αρχή έγινε με μια νόστιμη ταραμοσαλάτα, που συνδύαζε βελούδινη υφή και πλούσια γεύση

 

 

και συνεχίστηκε με ένα φινετσάτο σεβίτσε, απόλυτα ισορροπημένο ανάμεσα στην οξύτητα και τη φρεσκάδα.

 

 

Το κριθαρότο με θαλασσινά, αλλά και η εκδοχή του με γαρίδες, επιβεβαίωσαν τη μαεστρία της κουζίνας: σωστά δεμένο, αρωματικό και απόλυτα εναρμονισμένο με τα αρώματα της θάλασσας.

 

 

Κι όσο για τα  κοκτέιλ του Thalassa, φαντασμαγορικά τόσο σε γεύση όσο και σε παρουσίαση, ολοκλήρωσαν ιδανικά μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

 

Sivοta Bistro: Μια σύγχρονη εκδοχή της γεύσης

 

 

Συνεχίζοντας το γαστρονομικό μας ταξίδι, το Sivοta Bistro αποδείχθηκε μια δυναμική πρόταση που παντρεύει τη μοντέρνα αισθητική με τη δημιουργική κουζίνα.

 

Τα κοκτέιλ, προσεγμένα και δροσερά, αποτέλεσαν το ιδανικό ξεκίνημα πριν περάσουμε στις γευστικές απολαύσεις:

μια φρέσκια σαλάτα καπρέζε

 

 

ένα φίνο καρπάτσιο τόνου που αναδείκνυε τη φρεσκάδα του ψαριού

 

 

ένα αρωματικό ριζότο φιστικιού. Καταπληκτική ιδέα, εκτελεσμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πίστεψε πως θα γύριζα ξανά στα Σύβοτα μόνο και μόνο γι’ αυτό το πιατο.

 

 

Για το τέλος φιλέτο λαβράκι ψημένο στην εντέλεια

Και η κορύφωση της εμπειρίας έγινε με τα τα cappellacci γεμιστά με γαρίδα, καραβίδα και καβούρι . Ένα πιάτο που συνδύαζε τέχνη και γεύση με τρόπο υποδειγματικό.

 

 

Stavedo: Αυθεντικότητα πάνω στο κύμα

 

Η τελευταία στάση μας, το Stavedo, ήταν ίσως και η πιο γνήσια από πλευράς τοπικής γεύσης και ατμόσφαιρας. Μπροστά στην παραλία, το Stavedo συνδυάζει τη χαλαρότητα του τοπίου με την ποιότητα της κουζίνας του. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον beach Bar στο οποίο μπορείς να κάνεις τη βουτιά σου και να απολαύσεις τον καφέ, τον χυμός σου κάποιο σνάκ, ή την απολαυστική κουζίνα του.

Εμείς καθήσαμε για φαγητό και ξεκινήσαμε τη γευστική μας εμπειρία με τη σαλάτα “Τζον Τσακ”, έναν δροσερό συνδυασμό κολοκυθιού, αγγουριού,  ντομάτας και άλλων συστατικών

 

 

αλλά και μια υπέροχη αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.

 

 

Τα τηγανητά κολοκυθάκια, τραγανά και ελαφρά, άνοιξαν ιδανικά τον δρόμο για το κυρίως γεύμα:

 

 

μια πλούσια γαριδομακαρονάδα, πλημμυρισμένη αρώματα θαλασσινών

 

και φρέσκο ψάρι, ψημένο με απλότητα που αναδείκνυε την ποιότητά του.

 

 

Στα Σύβοτα, η γαστρονομία δεν είναι απλώς συνοδευτικό της φυσικής ομορφιάς· είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας. Από τη μαγευτική θέα του Thalassa, στη δημιουργική προσέγγιση του Sivita Bistro και την αυθεντικότητα του Stavedo, κάθε γεύμα έγινε μια μικρή γιορτή των αισθήσεων. Τρεις διαφορετικές στάσεις, ένας κοινός παρονομαστής: η αγάπη για την ποιότητα και η τέχνη της φιλοξενίας, που κάνουν τα Σύβοτα έναν προορισμό όχι μόνο για τα μάτια, αλλά και για τον ουρανίσκο.

Start typing and press Enter to search